Proiectul de modificare a legilor Justiției, pe ultima sută de metri! Tudorel Toader: ”E finalizat!”

301

Tudorel Toader, ministrul Justiției, anunță că proiectul de modificare a legilor justiției, care s-a aflat în centrul dezbaterilor publice din ultimele două luni, este finalizat.

„Este finalizat proiectul de lege pentru modificarea legilor justiției – vom participa la toate dezbaterile!”, anunță Toader pe Facebook. Nu este clar încă dacă proiectul va fi asumat de Guvern sau de Parlament. Cert este că, așa cum au anunțat marți Dragnea și Tăriceanu, proiectul merge mai departe, în ciuda avizului negativ dat de CSM și a celor aproape 4000 de magistrați care au cerut retragerea lui.

Potrivit ministrului, odată finalizat proiectul și trimis mai departe pe circuitul legislativ, „prioritară devine foia de parcurs pentru îndeplinirea cerințelor Hotărârii pilot, pronunțată de CEDO, referitoare la condițiile din penitenciare”.

„Comisiile din penitenciare sunt pregătite să pună în aplicare prevederile legii nr. 169 din 14 iulie 2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 571 din 18 iulie 2017.

Prevederile art. 55^1 reglementează „Compensarea în cazul cazării în condiţii necorespunzătoare”.

Potrivit alin. (1) „La calcularea pedepsei executate efectiv se are în vedere, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca măsură compensatorie, şi executarea pedepsei în condiţii necorespunzătoare, caz în care, pentru fiecare perioadă de 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare, chiar dacă acestea nu sunt consecutive, se consideră executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată”.”, mai afirmă ministrul Justiției.

Sursa: stiripesurse.ro