Propaganda PSD-ALDE a reusit sa saboteze si increderea romanilor in UE! Replica lui Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, despre Eurobarometrul care indica scaderea increderii romanilor in UE, ca „nu este o veste buna”. Seful statului a precizat ca alianta PSD-ALDE a creat confuzie prin dezbaterile „interminabile pe justitie”.

„Asta nu este o veste buna, dar cum stim aprecierea unei natiuni asupra problemelor europene tine de regula de problemele interne mai mult decat de cele europene. Confuzia creata de PSD-ALDE, dezbaterile interminabile pe justitie unde PSD-ALDE abordeaza o conduita total contrara astetarilor populatiei si a partenerilor europeni, toate au dus si la reactii la partenerii europeni si la o reactie de scaderea a increderii”, a afirmat Klaus Iohannis, inainte sa participe joi la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

In opinia sefului statului, aceasta scadere a increderii romanilor in Uniunea Europeana, e o scadere temporara si in masura in care reusim sa ne revenim acasa, sa guvernam transparent, guvernarea sa se faca pentru cei guvernati si nu impotriva lor, atunci increderea va reveni la cote normale de peste 50%”, completat Iohannis.

Potrivit unui Eurobarometru facut public miercuri de Parlamentul European, procentul romanilor care considera ca apartententa la Uniunea Europeana este un lucru bun este de doar 49%, in scadere cu zece procente fata de ultimul sondaj realizat in urma cu sase luni.

La nivel european, 62% dintre cetateni considera ca apartenenta la Uniunea Europeana este un lucru bun pentru tara lor, procentajul reprezentand un nivel record in ultimii 25 de ani.

In ceea ce priveste Romania, sondajul releva o crestere usoara fata de aceeasi perioada a anului trecut. Comparativ cu aprilie 2018, a fost inregistrata o scadere de zece procente. Gradul de apreciere fata de apartenenta la Uniunea Europeana este de 68%, in crestere cu un procent fata de aprilie 2018, cand a fost realizat ultimul sondaj Eurobarometru.

La nivelul Romaniei, 64% dintre cetateni considera ca tara lor a avut de beneficiat de pe urma apartenentei la Uniunea Europeana, in scadere cu sapte procente fata de luna aprilie.

Propaganda PSD-ALDE a reusit sa saboteze si increderea romanilor in UE! Replica lui Iohannis was last modified: octombrie 18th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre