Propunerea unui europarlamentar PDL: Sucurile carbogazoase sa fie vandute precum tigarile sau alcoolul!

931

1Petru LuhanEuroparlamentarul PDL Petru Luhan a propus Parlamentului European si Comisiei Europene sa fie interzisa comercializarea sucurilor carbogazoase in scoli sau in apropierea locurilor de joaca pentru copii,potrivit mediafax.ro.

Luhan arata, intr-un comunicat de presa transmis marti, ca in urma cu o zi s-a adresat in plenul european reunit la Strasbourg, avertizand in privinta pericolului pe care il reprezinta consumul de bauturi carbogazoase, in special in randul copiilor.

„Avand in vedere consecintele grave asociate consumului de sucuri carbogazoase, acestea trebuie interzise in scoli si in apropierea locurilor de joaca pentru copii”, a spus Luhan.

Europarlamentarul a spus ca printre bolile cauzate de consumul bauturilor carbogazoase se numara obezitatea, scaderea densitatii osoase, care poate duce la osteoporoza, cariile dentare, posibile leziuni celulare, afectiuni hepatice. El a facut referire la un studiu intitulat „Northern Manhattan Study” (NOMAS), care denota ca sucurile carbogazoase dietetice cresc riscul unui accident vascular cu pana la 61 la suta.

Eurodeputatul a solicitat Parlamentului European si Comisiei Europene sa ia „masuri urgente pentru protejarea sanatatii minorilor din Uniunea Europeana, prin tratarea comercializarii sucurilor carbogazoase intr-un regim similar celui aplicat bauturilor alcoolice si tigarilor, precum si elaborarea de campanii de informare in scoli”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos