Cat de prost poate fi un ministru caruia ii fuge un terorist de sub nas?

723

1pontaPremierul Victor Ponta a declarat ca liderul PDL, Vasile Blaga, ministru de Interne in perioada in care Omar Hayssam a fugit din Romania, ar trebui sa explice cat de prost poate fi un ministru caruia ii fuge un terrorist de sub nas, potrivit mediafax.ro.

„Blaga trebuie sa explice cat de prost poate fi un ministru de Interne caruia ii fuge din tara un infractor periculos si care, la 5 ani dupa, zice „sa aflam si noi”. Daca i-au trebuit 5 ani lui Blaga, care era ministru de Interne, sa afle cum a plecat Hayssam, ar trebui sa raspunda toti cei care au fost de vina atunci. Au raspuns sefii SIE si SRI, dar ministrul de Interne ? Daca azi, in 2013, fugea din tara un infractor periculos, avea vreo vina ministrul Stroe ? Probabil ca, in cazul lui Blaga, prostia nu e o infractiune”, a spus Ponta.

El a sustinut ca este interesat sa afle si daca vreun partid a avut legatura cu acest caz.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, ca premierului Victor Ponta „ii este frica de venirea in tara a lui Omar Hayssam”, sustinand ca, in 2005, cand cei trei jurnalisti au fast rapiti, Ponta si Adrian Nastase „furau impreuna Romania„.

Referitor la afirmatia lui Victor Ponta potrivit careia Vasile Blaga era ministru de Interne pe vremea cand cei trei jurnalisti au fost rapiti, liderul PDL a spus :

„Acest procuror ratat (premierul – n.r.), pentru ca din activitatea lui profesionala nu s-a retinut nimic, ba, s-a retinut totusi ceva si anume mai multe semne de intrebare ridicate de moartea unui prieten, Cristian Panait. Deci acest procuror ratat nu stie ca Ministerul de Interne si structurile lui nu pot sa va urmareasca pe niciunul dintre dumneavoastra fara un mandat. Atunci nu aveau un asemenea mandat. Numai ca lui Ponta ii e frica de venirea in tara a lui Omar Hayssam”.

Presedintele PDL a adaugat ca premierul Victor Ponta era seful Corpului de Control al Guvernului Adrian Nastase cand cei trei jurnalisti au fost rapiti, in 2005.

„El (Victor Ponta – n.r.) era seful Corpului de Control al lui Nastase atunci si furau impreuna Romania. Multi PSD-isti sunt implicati. Si lucrurile astea le-am vazut si eu in media. Sunt lucruri legate de privatizari si lui Ponta ii e frica”, a spus Blaga.

Totodata, liderul PDL considera ca venirea in tara a lui Hayssam este de bun augur si demonstreaza ca „nimeni nu scapa de bratul legii”.

„E de foarte bun augur venirea lui Hayssam. Asta demonstreaza ca perseverenta isi arata roadele. Va aduc aminte ca nu aveam acord de extradare cu Siria, dar intre timp Parlamentul a aprobat legea prin care cele doua state accepta extradarile si demonstreaza un lucru clar: nimeni nu scapa de bratul legii, daca o instanta s-a pronuntat:”, a conchis Blaga.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos