Prostul dacă nu e și fudul, parcă nu e prost destul! ”Genunche” a găsit de cuviință să-l corecteze pe CTP! Jurnalistul i-a dat replica oferindu-i ”o lecție gratuită de gramatică”!

533

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, celebru pentru numeroasele sale greseli de exprimare, a gasit de cuviinta sa il corecteze pe Cristian Tudor Popescu in privinta limbii romane. A primit imediat o replica usturatoare.

Pop sustine ca jurnalistul ar fi facut un dezacord. „Nici macar acord fin nu este”, a replicat CTP la Realitatea TV, dupa care a oferit „o lectie gratuita de gramatica romana pentru domnul Pop”.

„Violatorul in serie al limbii romane o comite din nou. De data aceasta incearca sa ma violeze si pe mine, dar nu reuseste. Daca i se potrivea pana acum ‘Agramat daca tacea, filozof ramanea’, ci expresia ‘Prostul daca nu e si fudul, parca nu e prost destul’.

Pretinde ca am comis un dezacord. Spun, in text, ca la ‘inceputul secolului XIX Romania era compusa din analfabeti’, ministrul spune ca ar fi trebuit sa spun la singular. Ii ofer o lectie gratuita de gramatica: care este subiectul? Ministrul pretinde ca populatia…haideti sa o luam sistematic, la intrebarea „Cine?” nu raspunde populatia. Subiectul e 90% din populatie, nu toata populatia, pentru ca se acorda, stimate domnule Pop. Scoateti determinanta, domnule Pop. Se spune 90% aveau stiinta de carte, pentru ca e vorba de un substantiv colectiv, compus din entitati animate. Nu de 90% din pamant, de exemplu, care ar fi singular: ‘90% din pamant avea daunatori’. Subiectul e 90% si fraza e corecta asa cum am compus-o eu: ‘90% din populatia nu aveau stiinta de carte’.

Parintii, elevii din tara asta ce mai pot crede despre sistemul de educatie din Romania? Cand acest ins ramane in functia sa. Il tin acolo, domnii Dragnea si Tariceanu, pe domnul Pop care isi bate joc de bunul simt si de logica elementara in fiecare zi”, a spus jurnalistul la Realitatea TV.

Screen Shot 2017-10-07 at 00.47.26

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos