Protest dur impotriva sefei institutiei care a amenintat Rise Project cu amenda de 20.000.000 de euro! Oamenii au aruncat cu oua in afisele cu poza sefei ANSPDCP de pe bilele de la Piata Romana!

118

Mai multe persoane au lipit vineri afise cu fotografia sefei Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), Ancuta Opre, sub care scrie „O sluga politica”, pe bilele ornamentale de la Piata Romana, pe cosurile de gunoi, precum si pe cladirea in care isi are sediul institutia, dar si inauntru, apoi au aruncat cu oua in ele. Protestatarii au spus ca manifestatia vine ca o forma de solidaritate cu jurnalistii de la Rise Project care au scris despre afacerile Tel Drum, legaturile acestei firme cu Liviu Dragnea si despre scandalul „valiza”, si care au fost notificati de ANSPDCP sa-si divulge sursele in cea din urma ancheta, fiind amenintati cu o amenda de 20 de milioane de euro.

Printre persoanele care au lipit afisele se numara si seful Asociatiei Evolutie in Institutie, Cristian Dide, cunoscut pentru participarea constanta la manifestatiile antiguvernamentale. El a spus ca actiunea de vineri este o forma de protest fata de intentiile Guvernului de a cenzura presa si a descris-o pe Ancuta Opre, sefa ANSPDCP, drept „soseta lui Dragnea”.

„Ceea ce a facut aceasta doamna (sefa ANSPDCP, Ancuta Opre, n.r.) pe care noi o hulim in momentul de fata este josnic pentru democratie. Doamna ar trebui sa stie ca presa este libera, sursele presei nu se divulga si atât timp cât ei incearca sa instaureze cenzura noi vom face astfel de lucruri. Trebuie sa inteleaga faptul ca trebuie sa renunte la a mai fi soseta lui Dragnea”, a declarat Cristian Dide.

Protestatarii au lipit afise cu fotografia Ancutei Opre, sub care au scris „O sluga politica”, pe bilele de la Piata Romana, de lânga statia de metrou, pe cosurile de gunoi si pe cladirea in care isi are ANSPDCP sediul, apoi au aruncat cu oua in ele.

Astfel de afise au fost lipite si in cladire, pe usi si in lift, precum si pe usa registraturii de la ANSPDCP.

Manifestatia vina ca o forma de solidaritate cu jurnalistii Rise Project, care au scris despre firma Tel Drum si legatura ei cu Liviu Dragnea si care au anuntat joi ca au primit o notificare de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), in care li se solicita divulgarea surselor in cazul anchetei legata de valiza cu documentele Tel Drum. Publicatia spune ca este amenintata cu o amenda de 20 de milioane de euro. intrebat joi despre aceasta notificare, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca nu stie nimic.

„Astazi, prin aceasta notificare, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) ne solicita divulgarea surselor in cazul #TeleormanLeaks si informatii despre toate datele pe care le detinem. ANSPDCP mai ameninta cu penalitati de 20 de milioane de euro in caz ca nu furnizam acces la sistemele noastre informatice. Institutia este condusa de Ancuta Opre, numita de Senat si urmarita penal la DNA pentru abuz in serviciu comis intr-o functie anterioara. Mai precis, Opre este acuzata ca ar fi supraevaluat proprietati când era sefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P.), intr-un dosar celebru”, a anuntat Rise Project.