Protest uriaș de susținere pentru Kovesi și DNA, anunțat pentru duminică: ”Nu acceptăm un abuz făcut de o gașcă de infractori!”

798

Comunitatea „Coruptia ucide” anunta organizarea unui mare miting de protest in fata sediului Guvernului prin care se va solicita demisia „avocatului infractorilor”, ministrul Tudorel Toader.

Mitingul va incepe la ora 18.00, in Piata Victoriei.

„Astazi, ministrul justitiei, Tudorel Toader a decis, fara sa aduca argumente, declansarea procedurii de revovcare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Da, stim, DNA-ul este foarte deranjant pentru cei care toaca banii romanilor si vor sa traiasca linistit cu asta. Apropos, in 2016, DNA, doar in dosarele de mare coruptie, a urmarit recuperarea sumei totale de 667 milioane euro. Adica bani furati de la romani de catre corupti.

Tot azi, in zeci de orase au iesit cateva mii de persoane in strada, pentru a-si arata sustinerea fata de justitie, lupta anticoruptie si DNA. NU RENUNTAM, nu acceptam un abuz facut o gasca de infractori.

Duminica ne vedem la ora 18:00 in fata la Guvern pentru a cere demisia ministrului in Justitiei”, arata Coruptia ucide.

Peste 2.000 de oameni au iesit, joi seara, imediat dupa anuntul lui Tudorel Toader, in Piata Victoriei pentru a protesta fata de acest nou asalt al politicienilor corupti impotriva DNA.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat joi ca declanseaza procedura de revocare din functie a procurorului sef DNA El a declarat, dupa prezentarea raportului privind activitatea manageriala de la DNA, ca DNA trebuie sa continue sa functioneze legal si ca institutia nu se identifica cu cel care o conduce.

Toader a precizat ca raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publica in ultimul an. El a afirmat ca a retinut o situatie fara precedent a raporturilor dintre autoritatile publice, fiind inregistrate trei conflicte juridice de natura constitutionala, in cadrul carora DNA a fost chemata in fata instantei de contencios constitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi in dosare si stilul autoritar al acesteia.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos