Protestatarii au fost speriați și indignați de caii jandarmilor: ”Luați caii de aici, măi animalelor! Unde e protecția animalelor? Acest abuz trebuie văzut în lumea largă!”

384

Peste 20.000 de oameni au ieșit duminică în București la proteste. La un moment dat, au avut loc scene tensionate. Când protestatarii au vrut să plece din Piața Victoriei spre Bulevardul Lascăr Catargiu, forțele de ordine au făcut cordon călare în faţa manifestanților.

Cristina Guseth, care a fost la un pas de a fi ministru al Justiției, a postat un mesaj de indignare pe contul ei de Facebook. Aceasta a scris că Jandarmeria a pus în pericol viața oamenilor.

„Jandarmeria Română a scos caii la protest. Cai pe care nu îi stăpânesc, care cabrează cu jandarmii în spate, sunt speriați și plini de bale. Jandarmii trag de zăbală, fierul pe care îl are calul în gură și îi lovesc puternic în burtă, cu pintenii. Nu știu unde au învățat să călărească sau să relaționeze cu calul. Un singur jandarm a mângâiat calul și a vorbit cu el, atunci când acesta a manifestat agitație. Cailor le crește păr lung peste iarnă, de până la 5 centimetri, pentru a putea face față frigului.

Caii Jandarmeriei Române sunt tunși la piele și au toaletate din părul lung care le-ar fi ținut de frig, un J sau o stea. Unde este protecția animalelor? Voi avea grijă ca acest abuz să fie văzut în lumea largă. Mulțimea s-a speriat și a strigat „luați caii de aici, măi animalelor!” În afară de abuzul împotriva cailor, Jandarmeria pune în pericol viața celor care au venit la protest, unii dintre ei copii.” a scris Cristina Guseth pe Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos