Protestatarul ranit de o grenada in 10 august: Dragnea felicita jandarmii asa cum Iliescu felicita minerii!

162

Doru Oprea, unul dintre protestatarii raniti de jandarmi la Mitingul Diasporei din 10 august, a mers, marti dimineata, la audierile de la Parchetul General, unde a declarat ca a depus drept probe capacul de la grenada care i-a intrat in picior, precum si blugii pe care ii purta in seara respectiva.

El a criticat declaratia in care Liviu Dragnea afirma ca Jandarmeria a intervenit corect in 10 august, comparand-o cu cea in care Ion Iliescu lauda interventia minerilor in Capitala.

„Am fost sunat luni de un domn procuror de aici si am fost chemat sa reiau tot ce am scris in declaratie. Am dat o declaratie amanuntita cu absolut tot ce s-a intamplat in 10 august. Declaratia a durat trei ore. Am depus la dosar blugii pe care i-am avut pe mine, care sunt acum proba. Blugii sunt gauriti, prin ei mi-a intrat capacul de grenada in picior. Am depus sosetele si capacul de grenada din picior, plus alte doua bucatele de plastic. S-a intocmit proces verbal, am cerut si o expertiza medico-legala, pentru ca eu consider ca mi-a fost pusa viata in pericol”, a declarat Doru Oprea.

Intrebat ce parere are despre faptul ca Liviu Dragnea si Carmen Dan au declarat ca jandarmii au actionat legal si corect, protestatarul a declarat ca „ei asa vor sustine pana la final. Exact cum si Iliescu si Roman vor sustine ca au respectat legea la Mineriada din 91. Sper doar ca acest dosar sa nu fie inca un dosar Mineriada uitat de lume si taraganat vreo 25 de ani. Sper ca acei vinovati sa fie gasiti cat mai repede.

Pe modelul Ion Iliescu, care a felicitat minerii care au venit in Bucuresti si au semanat panselute si au batut cu ciomegele protestatarii de atunci, exact cum am fost si noi batuti si gazati si impuscati cu grenade. Exact acelasi sistem FSN-ist de acum 28 de ani”, a adaugat protestatarul, scrie Digi24.