Protestul mut de la Sibiu i-a inspirat și pe ieșeni! Sediul PSD Iași pichetat de manifestanți: ”Ne-am săturat să vă păzim!”

188

Mai multe persoane participa sambata la o actiune de protest in fata sediului PSD Iasi, cerandu-le parlamentarilor social-democrati locali sa nu voteze legile justitie.

Manifestantii s-au adunat la ora 10.00 in fata sediului PSD de pe pietonala Stefan cel Mare, cu pancarte pe care au scris ”Ne-am saturat sa va pazim”, ”Nu ne reprezentati” si ”Jos copitele de pe Justitie”. De asemenea, oamenii au foi cu citate din discursurile Regelui Mihai.

La ora 12.00, cei adunati in fata sediului PSD Iasi au tinut un moment de reculegere in memoria Regelui Mihai.

Protestul a fost initiat pe Facebook, fiind inspirat de actiunea de tip sit-in de la Sibiu. Nu au fost scandate lozinci, iar cei prezenti sustin ca in functie de numarul de participanti, protestul ar putea dura 24 de ore.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat in aceasta saptamana cele trei legi ale Justitiei: luni a fost dat votul final pe legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, iar miercuri au fost votate legea 304/2004 privind organizarea judiciara si legea 317/2004 privind functionarea CSM.

Biroul Permanent al Senatului a aprobat joi o procedura de urgenta accelerata pentru dezbaterea legilor Justitiei in forul decizional: parlamentarii vor avea termen de depunere a eventualelor amendamente pana luni dimineata la ora 9:00 la legea privind organizarea judiciara si cea privind functionarea CSM, iar comisia speciala trebuie sa elaboreze raportul in maximum 24 de ore, pana marti dimineata la ora 9:00.

Senatul este forul decizional in cazul tuturor celor trei acte normative.

Sursa: aktual24.ro