PSD 2 revine. Ponta face alianta cu PSDragnea si ajunge la putere!

176

Marcel Ciolacu este noul presedinte al Camerei Deputatilor. Acesta il inlocuiasca pe Liviu Dragnea, dupa ce Dragnea a fost incarcerat ca urmare a condamnarii in dosarul angajarilor fictive de la Directia de Protectie a Copilului Teleorman. Pentru sefia Camerei a mai candidat si Raluca Turcan, sustinuta de PNL, PMP si USR.

Deputatul USR Ionut Mosteanu a declarat miercuri, comentand numarul mare de voturi obtinut de Marcel Ciolacu pentru a prelua functia de presedinte al Camerei Deputatilor, ca ”Ponta si ai lui s-a intors la PSD, iar acum ProRomania este inapoi la matca”.

”Ponta si ai lui s-a intors la PSD, pentru ca asta inseamna asta. Noi am propus, de fapt UDMR a propus amanarea pentru o saptamana. Nu au fost de acord. PSD, ALDE si ProRomania au votat impotriva acestei amanari”, a declarat la Digi24 deputatul USR Ionut Mosteanu.

El a mai spus ca nu era o urgenta alegerea presedintelui Camerei Deputatilor.

”Nu se intampla nimic. Sunt trei vicepresedinti care puteau sa conduca sedintele Camerei. Aveam nevoie de ragazul acesta. S-a discutat cu cei din Opozitie. Ar fi fost necesare inca cateva zile, insa Victor Ponta i-a strans cu usa pe cei de la PSD, i-au aprobat, dupa ce un an nu i-au aprobat sa-si faca grup parlamentar, iar acum ProRomania este inapoi la matca, la PSD”, a adaugat el.

Marcel Ciolacu a obtinut 172 de voturi, in timp ce Raluca Turcan, sustinuta de PNL, USR si PMP, a primit 100 de voturi. Reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat de 20 de deputati. Totodata, 11 voturi au fost anulate.

Camera Deputatilor a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar si functia de presedinte al Camerei Deputatilor, dupa ce acesta a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Pentru sefia Camerei Deputatilor au candidat Marcel Ciolacu (PSD), Raluca Turcan, sustinuta de PNL, PMP si USR, iar din partea UDMR Kelemen Hunor.

Incepand cu anul 2002, Ciolacu a fost consilier local si prefect interimar la Buzau. in martie 2013, prim-ministrul de atunci Victor Ponta l-a numit pe Ciolacu in functia de consilier onorific, pe probleme de regionalizare si administratie publica, iar in 2014 Marcel Ciolacu a devenit secretar al Camerei Deputatilor.

Intre 2007 si 2008, Ciolacu a condus la Buzau compania primariei, Urbis Serv. in 2009, Curtea de Conturi Buzau constata ca firma municipalitatii Buzau, Urbis Serv, condusa de Marcel Ciolacu intre 2007 si 2008, a incheiat ilegal un contract cu o firma detinuta de un coleg de partid – fostul consilier judetean PSD Dumitru Dobrica, prin care municipalitatea buzoiana a fost pagubita cu aproximativ 1,3 milioane de euro.

In urma cu aproximativ 20 de ani, Ciolacu aparea in fotografii, la vanatoare alaturi de Omar Hayssam, condamnat pentru terorism dupa ce a pus la cale rapirea a trei jurnalisti.

Despre pozele in care apare alaturi de Omar Hayssam si mistretii doborati la o vanatoare din Muntii Buzaului, Ciolacu a spus, conform Gandul.info, ca sunt reale, insa ca au fost „taiate”. in ele aparea si fostul prefect de Buzau Ion Vasile, ulterior ajuns senator PSD, a carui fiica, fosta jurnalista Marie-Jeanne Ion, a fost rapita in 2005 in Irak, cu concursul chiar al lui Omar Hayssam.