PSD a dat, PSD a luat! In 2016, PSD batea toba in campanie ca va construi 554 de crese in cei 4 ani de guvernare! Proiectul a fost RESPINS! Motivul? NU EXISTA BUGET!

642

PSD a dat, PSD a luat. Partidul de guvernământ și-a respins în Parlament programul de construcție a peste 500 de creșe, cu alocare de 175 milioane euro.

Comisia de specialitate a votat un raport de respingere a proiectului, deși acesta fusese promovat în legislatura trecută cu sprijinul majorității PSD-UNPR.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, Ana Măiță, președinta Asociației Mame pentru Mame, a declarat că această măsură creează confuzie în rândul cetățenilor și este una extrem de contraproductivă.

”E foarte trist și creează o mare confuzie cred că, în primul rând, în rândul cetățenilor. Noi ne-am bucurat foarte tare anul trecut că PSD a împins în prima linie acest proiect prin care se dorea construirea a 554 de creșe în perioadă de patru ani, în condițiile în care în România avem un deficit foarte mare de creșe. Înțeleg că unul dintre argumentele comisiei care a respins proiectul respectiv a fost că în România există deja o legislație care asigură acel concediu de creștere a copilului și indemnizația de creștere a copilului pentru părinții care aduc un copil pe lume. Problema este că în situația în care noi dorim ca acești părinți să stea efectiv alături de copiii lor în această perioadă foarte delicată a primilor doi ani, e imnortant să înțelegem că părinții trebuie să aibă și opțiuni care să le permită să se întoarcă la locul de muncă. Dorim să avem oameni tineri activi care fac copii.

E cât se poate de contraproductiv să respingem un proiect în condițiile în care părinții aveau o opțiune validă, accesibilă pentru a lăsa copilul și a se reîntoarce la locul de muncă”, a declarat Ana Măiță.

PSD a dat, PSD a luat: Partidul a respins programul de construcție a peste 500 de creșe, aprobat în legislatura trecută de majoritatea PSD-UNPR, scrie b1.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos