PSD a EXECUTAT POLITIC conducerea Radioului Public si-l propun pe Georgica Severin in functia de director interimar ”un PSD-ist pur sange care executa intotdeauna la comanda”!

466

Comisiile de cultura ale Parlamentului au dat miercuri aviz pozitiv propunerii ca social-democratul Georgica Severin sa ocupe functia de presedinte director-general interimar al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Plenul Parlamentului a decis miercuri respingerea rapoartelor de activitate ale Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) pe anii 2015 si 2016. Presedintele de sedinta Florin Iordache a explicat ca, potrivit legii, respingerea rapoartelor atrage demiterea de drept a Consiliului de Administratie al SRR, urmand sa fie numit un director general interimar, scrie aktual24.ro.

Conducerea Radioului Public a fost „executata politic” prin votul dat miercuri in plenul Parlamentului, a declarat presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

„Tocmai am asistat la o executie politica a Consiliului de Administratie al SRR. Este o realitate. Daca presedintele-director general nu ar fi intrat astazi in conflict cu dl Dragnea, raportul de activitate ar fi fost unul foarte bun”, a spus Turcan, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Ea a aratat ca este necesara o lege pentru depolitizarea Televiziunii si Radioului publice.

Turcan a criticat si modalitatea de finantare a celor doua institutii publice, sustinand ca a fost creata „o parghie suplimentara de manevrare politica”.

„Nu suntem aparatorii fostului director-general, in niciun caz. (…) Insa, ceea ce ati facut astazi arata faptul ca nu exista niciun scrupul”, a spus liderul liberalilor, citata de Agerpres.

Ea a sustinut ca majoritatea parlamentara doreste sa propuna pentru functia de presedinte-director general un „PSD-ist sadea”.

„Este inadmisibil sa demiteti o conducere care asigura un echilibru si sa vreti sa puneti director-interimar un PSD-ist sadea, pur-sange, care a executat de fiecare data la comanda tot ceea ce ati dorit sa faceti prin Comisiile de cultura de la Senat. Ati politizat ICR-ul, a fost trecut cu vederea, ati politizat TVR-ul, acum este randul Radioului Public. Cand o sa ajungem ca in tara asta sa existe niste institutii reper de care niciun politician sa nu aiba curajul sa se apropie?”, a afirmat Raluca Turcan.

Si senatorul PMP Traian Basescu a afirmat ca votul in cazul CA al SRR a fost unul politic.

„Anul trecut, pe raportul pe care propuneti sa il respingeti, Radioul de stat a obtinut un profit remarcabil. Mai mult decat atat, Radio Romania este lider de audienta. Am vrut sa fac aceste doua precizari ca sa stim ca de fapt dam un vot politic si nicidecum unul legat de performantele Consiliului de Administratie”, a spus Basescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos