Mai mult

  PSD-ALDE au crezut ca inchid gura romanilor cu programul lor „minune” de guvenare, dar un sondaj recent arata exact contrariul: romanii nemultumiti de saracie, coruptie, lipsa locurilor de munca, problemele din sanatate!

  9,533FaniÎmi place

  75% dintre romani considera ca tara se indreapta intr-o directie gresita, potrivit sondajului national „Perceptiile si atitudinile populatiei privind conflictul de interese la nivel central si local, in Romania” care a fost lansat luni si al carui beneficiar este Institutul pentru Politici Publice (IPP).

  Potrivit sondajului, doar 20% dintre respondenti considera ca in Romania lucrurile merg intr-o directie buna, informeaza aktual24.ro.

  sondaj

  Pentru ca lucrurile sa mearga mai bine in tara, cei mai multi dintre romani considera ca ar trebui rezolvate cu prioritate urmatoarele probleme: coruptia (72%), lipsa locurilor de munca (64%), saracia (62%), nivelul redus al veniturilor (54%), furtul din banii publici (54%) si problemele din sanatate (46%).

  coruptieJumatate dintre respondenti (50%) se declara interesati sau foarte interesati de problema conflictului de interese, in timp ce 17% nu sunt deloc interesati in legatura cu acest subiect. Cu toate acestea, doar 6% spun ca sunt foarte bine informati, iar 33% bine informati despre problema conflictului de interese. 18% declara ca nu sunt deloc informati vizavi de acest subiect.

  coruptie2In opinia majoritatii respondentilor (48%), conflictul de interese in sectorul public inseamna „un conflict intre interesele personale ale unui functionar public si interesul public”. Acelasi procent (cate 16%), considera ca definitia conflictului de interese este fie „un conflict intre interesele unor functionari publici”, fie „un conflict intre interesele personale ale aceluiasi functionar public”. Indiferent de modul in care definesc conflictul de interese, 78% dintre cei chestionati considera ca acesta este un act de coruptie.

  Sondajul a fost realizat in perioada 10 — 24 martie, pe un esantion de 1.085 de subiecti de 18 ani si peste, fiind reprezentativ la nivelul populatiei adulte neinstitutionalizate din Romania. Marja de eroare este de +/-3%.

  Cercetarea a fost realizata in cadrul proiectului Identificarea timpurie si prevenirea conflictelor de interese in administratia publica locala, implementat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

  Ultimele stiri

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Rares Bogdan a rabufnit la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

  Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de...

  Numire controversata la Sala Palatului! Sinecura pentru un fost membru UNPR

  PNL continua seria numirilor politice in functii cheie, de data aceasta la Sala Palatului. Noul director general, Adrian...

  Altii au apreciat si...