PSD-ALDE au crezut ca inchid gura romanilor cu programul lor „minune” de guvenare, dar un sondaj recent arata exact contrariul: romanii nemultumiti de saracie, coruptie, lipsa locurilor de munca, problemele din sanatate!

75% dintre romani considera ca tara se indreapta intr-o directie gresita, potrivit sondajului national „Perceptiile si atitudinile populatiei privind conflictul de interese la nivel central si local, in Romania” care a fost lansat luni si al carui beneficiar este Institutul pentru Politici Publice (IPP).

Potrivit sondajului, doar 20% dintre respondenti considera ca in Romania lucrurile merg intr-o directie buna, informeaza aktual24.ro.

sondaj

Pentru ca lucrurile sa mearga mai bine in tara, cei mai multi dintre romani considera ca ar trebui rezolvate cu prioritate urmatoarele probleme: coruptia (72%), lipsa locurilor de munca (64%), saracia (62%), nivelul redus al veniturilor (54%), furtul din banii publici (54%) si problemele din sanatate (46%).

coruptieJumatate dintre respondenti (50%) se declara interesati sau foarte interesati de problema conflictului de interese, in timp ce 17% nu sunt deloc interesati in legatura cu acest subiect. Cu toate acestea, doar 6% spun ca sunt foarte bine informati, iar 33% bine informati despre problema conflictului de interese. 18% declara ca nu sunt deloc informati vizavi de acest subiect.

coruptie2In opinia majoritatii respondentilor (48%), conflictul de interese in sectorul public inseamna „un conflict intre interesele personale ale unui functionar public si interesul public”. Acelasi procent (cate 16%), considera ca definitia conflictului de interese este fie „un conflict intre interesele unor functionari publici”, fie „un conflict intre interesele personale ale aceluiasi functionar public”. Indiferent de modul in care definesc conflictul de interese, 78% dintre cei chestionati considera ca acesta este un act de coruptie.

Sondajul a fost realizat in perioada 10 — 24 martie, pe un esantion de 1.085 de subiecti de 18 ani si peste, fiind reprezentativ la nivelul populatiei adulte neinstitutionalizate din Romania. Marja de eroare este de +/-3%.

Cercetarea a fost realizata in cadrul proiectului Identificarea timpurie si prevenirea conflictelor de interese in administratia publica locala, implementat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

PSD-ALDE au crezut ca inchid gura romanilor cu programul lor „minune” de guvenare, dar un sondaj recent arata exact contrariul: romanii nemultumiti de saracie, coruptie, lipsa locurilor de munca, problemele din sanatate! was last modified: mai 23rd, 2017 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre