PSD cere demiterea ministrului PNL al Energiei din cauza facturilor necompensate: ”Nu poate mai mult de atât”

62

S-a terminat ‘luna de miere’ din coaliția de guvernare. Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a afirmat miercuri, la Antena 3, că ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, ar trebui să fie schimbat din funcție.

Fost premier, Tudose a condamnat virulent acțiunile ministrului în contextul crizei energiei și a facturilor umflate care au fost emise populației.

„Face tot ce poate, dar nu poate mai mult de atât”, a afirmat fostul premier despre ministrul Energiei, miercuri, la Antena 3.

„Nu înțeleg declarația că ‘Să reclame cetățenii’. Nu, el trebuia să ia măsuri de ieri. Trebuia să spună azi ce societăți nu mai au licență (pentru că nu au respectat legea), ce societăți au fost reclamate la procuratură. Pur și simplu, oamenii au fost furați. Când nu se respectă legea, se cheamă procuratorua. Ăsta e mesajul pe care trebuia să îl audă azi țara de la ministrul Energiei. Ne imbatam cu apa rece. Compensarea facturii e ajutor, dar statul compenseaza tot din banii nostri, ca nu a castigat statul la Loteria americana, nu, tot din taxele si impozitele noastre (se plateste compensarea). In loc sa avem bani de cresteri de salarii, cresteri de alocatii, investitii, compensam facturi umflate artificial de jucatori din piata care profita de un sistem lasat din 2020 de la Guvernul Orban. Un ministru nu are voie sa se planga, un ministru trebuie sa zica ce a facut. De plans, plangem noi. L-am auzit si zgarie logica”, a mai declarat Tudose.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a plâns marți și miercuri că majoritatea firmelor de energie și gaze nu respectă legea privind plafonarea și compensarea facturilor și i-a îndemnat pe cetățeni să facă reclamații dacă bănuiesc nereguli la facturi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos