PSD CRAPA DE CIUDA! Erdogan le da lectii despre cum se fraudeaza un referendum. Mortii si turismul electoral e pentru amatori! Uite cum a reusit presedintele turc sa FURE 2.5 milioane de voturi!

461

2 milioane și jumătate de voturi ar fi fost fraudate în Turcia, în cadrul referendumului care îi acordă președintelui puteri sporite.

Așa susține un observator austriac – delegat al Consiliului Europei.

La numărătoare s-au luat în calcul și buletinele fără ștampilă oficială – ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la corectitudinea consultării populare.

Cu un foarte ușor avantaj – 51,4% – tabără DA și-a revendicat victoria înainte cA Înalta Comisie Electorală să valideze referendumul, scrie europafm.ro.

Observatorul austriac susține că până la 2,5 milioane de voturi au fost manipulate.    Deși legea permite doar folosirea de buletine oficiale, autoritatea electorală supremă a acceptat și buletine fără ștampila oficială.

Posibile nereguli au fost sesizate și de obervatorii OSCE – Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, însă președintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost extrem de vehement:

Mai întâi aflaţi care vă este locul! Nu vom vedea ori auzi rapoartele motivate politic pe care le pregătiţi”, a spus liderul de la Ankara.

Mii de oameni au mărșăluit în Turcia, pe străzi, pentru a cere renumărarea voturilor.  Potrivit anunțului oficial, 51,4% dintre alegători au fost de acord cu acordarea de puteri sporite președintelui turc.  Între timp, vicepremierul  a anunţat prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă.

Să mai spunem că președintele american Donald Trump l-a felicitat pe omologul său turc pentru victoria de la referendum, un mesaj care constrastează cu cele ale liderilor euopeni.

Cancelarul german Angela Merkel a îndemnat la „un dialog respectuos cu toate partidele politice”, iar președintele Franței, Francois Hollande, a avertizat că un nou referendum, pe tema reintroducerii pedepsei cu moartea, ar reprezenta o ruptură față de valorile europene.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos