PSD – cu pasi mici catre o noua DICTATURA! Jurnalistul Malin Bot, a fost CONCEDIAT de la Romania Libera pentru ca a participat la PROTESTE!

498

Jurnalistul Malin Bot, coordonator al editiei online a publicatiei „Romania libera”, anunta ca a fost dat afara din cauza ca a participat activ la protestele antiguvernamentale din Bucuresti si Timisoara. Decizia a fost luata chiar de catre patronul publicatiei, Alexander Adamescu.

Malin Bot a participat aproape zilnic la proteste, fluturand un drapel al Statelor Unite ale Americii. Imagini cu steagul SUA la protestele din Piata Victoriei au fost folosite de numeroase agentii de presa si publicatii din Occident.

Intr-o declaratie pentru aktual24.ro, Malin Bot a spus ca „Alexander Adamescu a facut referire la faptul ca am participat la proteste. Deci sunt primul protestatar #rezist dat afara pentru asta”. El a mentionat ca decizia de a fi dat afara s-a luat peste capul directorului editorial, Sabin Orcan.

Malin Bot nu este singurul care a fost dat afara. O alta jurnalista, foarte cunoscuta, are aceeasi soarta dupa ce s-a remarcat ca sustinatoare a protestelor. Vom reveni cu detalii si in acest caz.

Alexander Adamescu este in atentia DNA de peste patru ani. Potrivit procurorilor, in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, impreuna cu tatal sau, ar fi remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei, magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti — Sectia a VII-a Civila, pentru ca in schimb acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Dan Adamescu.

„Pana in prezent, procurorii anticoruptie au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta inculpatului in fata organelor judiciare, insa acesta a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala. (…) La data de 25 martie 2016, procurorii au inaintat Tribunalului Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioada de 30 zile, de la data punerii in executarea a mandatului de arestare preventiva”, informa DNA anul trecut.

Potrivit sursei citate, respectivul dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauza penala in care au fost trimisi in judecata patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti — Sectia a VII-a Civila, in legatura cu pretinderea si primirea unor sume de bani si bunuri in schimbul favorizarii unor interese de afaceri. Mai mult, in luna martie a anului 2016, procurorii DNA au inaintat Tribunalului Bucuresti propunerea de arestare in lipsa a omului de afaceri Bogdan Alexander Adamescu, acuzat de doua infractiuni de dare de mita. In vara aceluiasi an, fiul milionarului, retinut in Marea Britanie, a fost eliberat pe cautiune de un judecator din Westminster Magistrates Court, iar de atunci nu a mai revenit in tara.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos