PSD e dispus să treacă peste toate gafele fostului ministru de finanțe! Ionuț Mișa e favorit să preia conducerea ANAF!

465

Ionuț Mișa, ministru de Finanțe în Guvernul Tudose, a crezut până în ultima clipă că își va păstra funcția și în Guvernul Dăncilă.

După un mandat început cu o gafă și continuat cu alte asemenea episoade, Mișa a ajuns totuși să fie lăudat de Dragnea. După ce a fost înlocuit cu Eugen Teodorovici, colegul de partid care îi cerea demisia acum câteva luni, Ionuț Mișa a fost invitat de fostul său contestatar să facă parte din echipa de la Finanțe.

„Am avut o discuție cu dânsul înainte de votul din Parlament de ieri și i-am propus o formulă de a lucru în echipă. Este omul care are experiență în Ministerul de Finanțe, are 20 de ani de muncă în minister. Cunoaște sistemul foarte bine. Chiar dacă au fost discuții, suntem oameni și putem trece peste astfel de lucruri. Deci, propunerea mea a fost să facă parte din echipă”, a declarat marți Eugen Teodorovici.

Formularea „să facă parte din echipă” nu surprinde însă pe deplin planul conducerii PSD pentru Ionuț Mișa. Potrivit unor surse politice, fostul ministru de Finanțe este favorit să preia conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Mișa a ocupat, înainte să fie numit secretar de stat în Ministerul de Finanțe din Guvernul Grindeanu, funcția de director general al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF.

Liviu Dragnea a anunțat deja o posibilă schimbare a actualei șefe a ANAF, Mirela Călugăreanu, care a fost numită în funcție de Mihai Tudose, în luna iulie a anului trecut. În interviul de la Antena 3, din ziua instalării Guvernului Dăncilă, liderul PSD s-a declarat nemulțumit de activitatea ANAF. „Sunt foarte nemulțumit, complet nemulțumit de ANAF. Prin schimbarea de astă-vară se continuă practicile. Am înțeles că e o lege că se dau prime în funcție de amenzi. S-a dat drumul la vânătoare. Dacă va continua, șefa ANAF nu va rămâne. Doamnă Dăncilă știe asta”, a declarat Dragnea.

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos