PSD e la guvernare numai la centru, pentru ca in teritoriu conduc tot tehnocratii! „TREBUIE SCHIMBATI IMEDIAT”, sustine un lider PSD

490

PSD a câștigat alegerile parlamentare, dar imediat după au început protestele care au ținut tot partidul pe jar. În această perioadă, toți liderii partidului s-au concentrat pe situația din stradă și ”au uitat” să își ceară caimacul obținut ca urmare a preluării Guvernului.

Cu ocazia recentelor Comitete Executive Județene, care au avut loc în majoritatea organizațiilor județene ale PSD, liderii și-au amintit de o problemă care îi preocupă și pe care o doresc rezolvată cât mai rapid.

”Noi suntem la guvernare, dar numai la centru, pentru că în teritoriu conduc tot tehnocrații. Nu este posibil să punem în aplicare programul de guvernare prin care am câștigat alegerile, dacă prefectul este al tehnocraților, dacă șefii de deconcentrate sunt ai lor. Am vorbit cu mai mulți colegi și vom cere la București să se rezolve această problemă”, ne-a declarat un important lider PSD.

Surse din conducerea PSD ne-au explicat de ce nu a trecut Sorin Grindeanu la schimbările din teritoriu. ”A fost perioada asta cu protestele și cu vremea rea. Nu puteai să schimbi un prefect în plină iarnă, că apăreau probleme. Acum s-au terminat și probabil că vom începe să schimbăm în teritoriu, pentru că avem și buget și este nevoie de oameni buni”, ne-au precizat surse din conducerea PSD.

Cel mai probabil, o discuție în acest sens va avea loc în Comitetul Executiv al PSD, acolo unde va participa și premierul Sorin Grindeanu, cel care va lua deciziile de schimbare a prefecților sau ai șefilor instituțiilor aflate în subordinea Guvernului. Este de așteptat ca la ușa lui Liviu Dragnea să fie pelerinaj, pentru că ultimul cuvânt îi va aparține tot liderului PSD.

De asemenea, se va da startul unor negocieri cu ALDE, care va primi la rându-i câteva funcții de prefect. Este de menționat că în anumite județe deja s-au produs modificările, dar puține dacă ne raportăm la numărul total al județelor, scrie stiripesurse.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos