PSD ii arata „nota 4” lui Tariceanu si il scoate din lista prezidentiabililor. ALDE ameninta cu ruperea Coalitiei!

454

Comitetului Executiv al PSD a votat, luni, ca partidul sa aiba un candidat propriu la alegerile prezidentiale.

De asemenea, conducerea partidului a fost mandatata sa poarte discutii cu ALDE si Pro Romania pentru a obtine sustinere pentru candidatul PSD.

Tot luni, purtatorul de cuvant al ALDE, Varujan Vosganian, a amenintat cu ruperea Coalitiei daca Tariceanu nu este desemnat candidat comun.

”Sondajele pe care le avem arata ca singurul candidat bine pozitionat si cu sanse reale sa castige e Tariceanu. Daca PSD ignora rezultatul sondajelor si incalca intelegerile cu ALDE, va trebui sa discutam serios despre viitorul coalitiei”, a declarat spus Vosganin.

El a facut declaratia la finalul unei sedinte ALDE in care mai multi membri i-ar fi cerut lui Tariceanu sa candideze la prezidentiale.

”In PSD vad ca se fac multe nominalizari, unele anecdotice, altele bazate pe ambitii personale. PSD are toata libertatea sa-si aleaga propriul candidat, mi-as dori ca aceasta libertate sa aiba drept constrangere intelegerea cu ALDE”, a mai spus Vosganian.

Catalin Harnagea, consilierul lui Calin Popescu Tariceanu, anuntat la Antena 3 ca ALDE va face alianta cu Pro Romania.

”Noi avem candidat! Candidatul nostru este domnul Calin Popescu Tariceanu. Saptamana viitoare vom anunta oficial si foarte probabil vom merge in alegerile prezidentiale in alianta cu Pro Romania”, a spus Catalin Harnagea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos