PSD își bate joc de România în ultimul hal! Omul lui Dragnea instalat în conducerea Curții de Conturi e ”un tablagiu”!

504

Plenul reunit al Parlamentului l-a numit, miercuri, pe Mihai Busuioc in functia de presedinte al Curtii de Conturi pentru un mandat de noua ani. Potrivit CV-ului, Busuioc a absolvit, in 1992, scoala de subofiteri de Politie de la Campina.

Busuioc a primit din partea senatorilor si deputatilor 275 de voturi „pentru”, 95 „impotriva’. Votul a fost exprimat cu buletine.

„Incredibil: a aparut CV-ul viitorului sef al Curtii de Conturi. Omul, Mihai Busuioc, a absolvit scoala de subofiteri de militie, in 1993. El a scris, smechereste, Scoala Militara Vasile Lascar din Campina. Aceasta informatie lipsea din CV-ul de la guvern, a oferit-o abia azi, parlamentarilor. Subofiter de militie, ma rog, politie, nici macar ofiter. In-cre-di-bil. Un tablagiu, seful CC”, a comentat jurnalistul Mircea Marian pe pagina sa de Facebook.

Totodata, Dan Lucian Vladescu a fost votat in functia de presedinte al Autoritatii de Audit cu 268 de voturi „pentru” si 102 „impotriva”.

Pentru pozitia de vicepresedinte al Curtii de Conturi a fost validat Nicu Marcu cu 270 de voturi „pentru” si 100 „impotriva”, pentru un rest de mandat, iar pe aceeasi pozitie in cadrul Autoritatii de Audit, Florin Tunaru, cu 267 de voturi „pentru” si 103 „impotriva”.

Plenul l-a mai validat in functia de consilier de conturi pe Aurel Dumitru — 267 de voturi „pentru” si 103 „impotriva”.

Pentru numirea a inca doi consilieri de conturi urmeaza sa fie declansata o noua procedura.

Deputatul PNL Gigel Stirbu a sustinut ca in numirea acestor consilieri de conturi nu au fost respectate cutumele parlamentare.

„Fiecare dintre dumneavoastra ati insistat ca aceasta institutie (Parlamentul — n.r.) sa beneficieze de sprijinul si respectul cetatenilor Romaniei. (…) Daca noi nu respectam cutumele impamantenite de 27 de ani in aceasta institutie, ce pretentii avem la ceilalti cetateni sa acorde respectul cuvenit institutiei? (…) Inteleg logica pe care o folositi domnule Liviu Dragnea. Exista doua paliere ale acestei logici: acaparati toate institutiile statului, urmeaza probabil BNR, (…) Curtea Constitutionala ati ocupat-o, ANRE este ca si ocupat, acum Curtea de Conturi. Ce urmeaza?”, a spus Stirbu, la dezbateri, in plenul Parlamentului.

Potrivit deputatului PMP Eugen Tomac, Curtea de Conturi, institutie extrem de importanta, „ar trebui sa iasa din logica executiilor politice”.

Deputatul USR Claudiu Nasui a afirmat ca audierea de marti a candidatilor pentru Curtea de Conturi „a fost un simulacru”, pentru ca acestia nu au avut timp sa raspunda intrebarilor.

„Daca doriti sa mariti respectabilitatea acestei institutii, daca doriti sa aveti credibilitate in ochii oamenilor, niciun cod de conduita nu o sa schimbe lucrul acesta, ci atitudinea dumneavoastra. (…) In plus, va intreb daca vi se pare normal, ca partid aflat la guvernare, sa nu existe niciun membru al opozitiei intr-o institutie de control asa cum a reiesit din algoritmul politic”, a transmis Nasui, in plenul reunit.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a replicat ca cel mai important este ca la sefia Curtii de Conturi sa existe oameni care sa nu fie dependenti politic.

„Stiu ca sunt colegi de partid de-ai mei care poate sunt suparati ca eu n-am dat curs la o negociere politica si sa discutam si in partid. Si imi asum, dragi colegi, asta. Daca vreti sa ma pedepsiti, puteti sa ma pedepsiti. Dar vreau sa va spun ceva — cel mai important lucru este ca acesti oameni si urmatorii doi care vor veni sa nu aiba nicio dependenta politica. Pentru ca ei nu trebuie sa faca ceea ce au facut altii de dinainte, inclusiv membrii PSD — ca sa lasam asta cu membrii PSD care au facut pentru PSD si impotriva altora. Este important ca ei sa inteleaga — si asta ii rog — depinde de fiecare dintre ei daca vor intelege pentru ce au fost sustinuti”, a declarat Dragnea.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos