PSD isi da arama pe fata in Parlament! Kelemen Hunor: O porcarie! Nu poti sa repeti votul pana cand iti iese!

357

Legea pentru combaterea spalarii banilor a fost votata miercuri de doua ori, la cererea PSD, dupa ce prima data a cazut la doar doua voturi diferenta. Reluarea votarii a starnit revolta nu numai in randul Opozitiei ci si in cadrul UDMR, formatiune care sprijina PSD in Parlament.

„Bataie de joc chiar acum, in Plenul Camerei Deputatilor. S-a votat legea care blocheaza activitatea ONG-urilor in Romania.

La primul vot, legea a fost respinsa. In plin dispret fata de legi si democratie, PSD a cerut reluarea votului. Au votat pana legea a fost adoptata.

Este vorba de Directiva Europeana pentru spalarea banilor, la care PSD a depus mai multe amendamente care afecteaza majoritatea ONG-urilor din Romania. De exemplu, incepand de astazi, organizatiile care acorda ‘o masa calda’ pentru persoanele vulnerabile, vor fi obligate sa ia toate datele persoanelor carora le-au oferit o masa calda, sa le treaca intr-un registru separat, iar o data la trei luni sa depuna registrul la stat. Nu le pasa de nimic”, a relatat deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel pe Facebook.

Presedintele UDMR a fost chiar mai dur decat deputatul USR. „Este o porcarie. Prima data a picat apoi s-a reluat”, a declarat Kelemen Hunor pentru Antena 3.

La randul sau, Victor Ponta a cerut interventia procurorilor in urma acestui nou abuz al PSD.

„Veste buna: legea nu a trecut la vot la Camera Deputatilor / UDMR nu a acceptat ‘spaga’ lui Dragnea si a votat impotriva !

Veste proasta: impotriva Constitutiei si Regulamentului Camerei Deputatilor Dragnea a cerut repetarea votului pana trece lege – si Florin Iordache s-a conformat / asa ca s-a votat din nou si au mai furat cateva voturi cat sa spuna ca a doua oara a trecut!

Aici nu mai e vorba de atacat la CCR – aici trebuie sa vina procurorii sa ii lege pe cei care fura voturi chiar in plenul Camerei Deputatilor! Dragnea e recidivist!”, a scris Ponta pe Facebook.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a sustinut ca votul a fost reluat pentru ca ”au fost probleme la consola de vot”, pretinzand ca ar putea fi vorba ”de o mana criminala”.

La votul intial, legea a inregistrat 163 de voturi, in conditiile in care era nevoie de 165 pentru a fi adoptata. La presiunile PSD, votul a fost reluat, astfel incat a avut loc o minune: legea a primit 170 de voturi, suficient sa fie adoptata, transmite Aktual24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos