PSD la a treia încercare! Guvern nou, nume vechi! E jale: Andronescu, Stănescu și Fifor, pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de premier!

312

Presedintele Consiliului National al PSD si ministru al Apararii in Guvernul Tudose, Mihai Fifor, este cel mai vehiculat nume pentru a fi propus de formatiunea social-democrata pentru functia de premier, au precizat, marti, pentru Mediafax, surse din partid.

Numele lui Fifor a fost vehiculat pentru functia de premier, pe lista scurta, si atunci cand PSD l-a propus pe Sorin Grindeanu, dar si cand l-a propus pe Mihai Tudose.

O alta varianta de lucru pentru social-democrati ar fi vicepremierul si ministrul Dezvoltarii din Guvernul Tudose, Paul Stanescu, au aratat sursele citate. Alt nume vehiculat este cel al vicepresedintelui PSD Ecaterina Andronescu.

Atat Fifor, cat si Stanescu, sunt apropiati ai liderului PSD Liviu Dragnea.

Dragnea a precizat, luni seara, dupa demisia anuntata de premierul Mihai Tudose, ca urmare a retragerii sprijinului politic, ca a avut „mana proasta” la premieri si nu va mai face o noua propunere.

„Se pare ca eu am mana foarte proasta si nu numai acum ci inca cel putin 10 cazuri. Le-am spus colegilor ca nu voi face nicio propunere. La Sorin Grindeanu am facut eu o propunere, colegii au votat-o. La Mihai Tudose am avut discutie cu fiecare in parte si s-a conturat propunerea pe care am facut-o eu. Maine voi vota propunerea care iese din dezbatere si imi voi asuma votul”, a spus Dragnea luni seara.

Liderii PSD se reunesc, marti, la ora 11.00, in sedinta CExN, pentru a decide cine va fi propunerea pentru functia de premier, dupa demisia lui Mihai Tudose.