PSD nu ezita sa-si arate, inca o data, DEZAMAGIREA fata de Tudorel Toader! Dragnea: ”Nu a facut un lucru foarte grav, dar trebuie sa ne ofere niste explicatii!”

289

Liderii social-democraţi vor să afle de la ministrul Justiţiei ce argumente a avut pentru a-i menţine în funcţii pe şefii DNA Laura Codruţa Kovesi şi Parchetului General, Augustin Lazăr. Liviu Dragnea confirmă că la următoarea şedinţă a coaliţiei de guvernare decizia luată de ministrul Justiţiei va fi subiect de discuţie.

Liderul social democrat a precizat, însă, că va fi o discuţie de principiu, nu neapărat una referitoare la menţinerea sau nu a lui Tudorel Toader în echipa guvernamentală.

Președintele PSD nu a ezitat, însă, să îşi arate încă o dată dezamăgirea faţă de rezultatul evaluării ministrului Justiţiei.

Sigur că vom discuta subiectul ăsta, nu neapărat despre domnul ministru referitor la menţinerea sau nu în echipa guvernamentală, pentru că nu a făcut un lucru foarte grav. Eu am fost dezamăgit de faptul că a fost o argumentaţie lungă care te trimitea cu gândul la o anumită decizie şi decizia a fost cu totul alta. Dacă ar fi argumente care să ne convingă, argumente pentru a susţine decizia comunicată, era în regulă”, a spus Liviu Dragnea la un post de televiziune.

Conducerea PSD nu şi-a ascuns nemulţumirea faţă de decizia luată de Tudorel Toader la capătul a două săptămâni de evaluare la cele două Parchete, în contextul declansării anchetei privind adoptaea Ordonanţei 13.

Ministrul Justiţiei, premierul, şi mai mulţi membri ai Guvernului sunt aşteptaţi, miercuri, la Sinaia, de conducerea PSD, pentru discuţii.

Se aşteaptă o şedinţă tensionată, în condiţiile în care există voci în partid care cer chiar înlocuirea ministrului Justiţiei.

Potrivit preşedintelui PSD Liviu Dragnea, o decizie în acest sens va fi luată exclusiv de premier. Sorin Grindeanu a declarat, zilele trecute, că are încredere în Tudorel Toader, dar a recunoscut că există o fractură între criticile aduse de ministru şefilor parchetelor şi decizia sa de a-i menşine în funcţii, scrie Digi24.