PSD nu se dezminte si vine cu un nou episod „Asasinii”. Daea banuieste ca virusul pestei porcine a fost plantat special in Teleorman, langa ferma lui Dragnea!

293

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, ca se intreaba daca pesta porcina africana a fost declansata intentionat, in conditiile in care virusul a ajuns si in judetul Teleorman.

Reactia ministrului a venit in contextul in care fiul liderului PSD Liviu Dragnea, Valentin Stefan Dragnea, detine o ferma de porci in judetul Teleorman.

Primul caz de pesta porcina africana a fost confirmat marti in judetul Teleorman, virusul fiind descoperit la un porc mort, aruncat langa o padure.

Joi, Daea a spus ca autoritatile trebuie sa cerceteze acest caz pentru a vedea daca este vorba despre o actiune premeditata.

”Eu spun clar ca imi pun semne de intrebare daca a fost intentionat, daca e o nesabuinta a cuiva. Organele abilitate vor stabili care e situatia. Eu imi pun semne de intrebare si toti ne punem semne de intrebare cum pot sa ajunga doua cadavre in padure pur si simplu. Iata de ce autoritatea sanitar-veterinara a solicitat Directiei Sanitar-Veterinare din Teleorman sa ia masurile care se impun, sa ceara sprijinul organelor abilitate pentru a vedea despre ce este vorba. Nu ne putem juca cu asemenea situatie. (…) Trebuie sa inteleaga toti ca e boala extrem de periculoasa”, a spus Petre Daea, intr-o interventie telefonica la Antena 3, citat de news.ro.

Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Teleorman au anuntat marti ca doi porci au fost gasiti morti in apropierea padurii din localitatea Slobozia Mandra, iar autoritatile au recolat probe de la cadavre.

Ulterior, analizele au confirmat ca unul dintre cei doi porci avea virusul peste porcine africane, iar cele doua cadavre au fost ingropate.

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor anuntase, saptamana trecuta, ca au fost confirmate aproape o mie de focare de pesta porcina africana in 246 de localitati din 13 judete.