PSD o ia incet-incet la vale! Majorari salariale amanate in Sanatate si Educatie! Reactia premierului, de nepretuit: o fata perplexa si niciun cuvant de spus!

420

Premierul Sorin Grindeanu a fost întrebat de jurnaliști de ce nu se mai respectă programul de guvernare, în contextul decalării calendarului majorărilor salariale, scrie digi24.ro.

Premierul l-a privit pe jurnalistul care i-a pus această întrebare, fără să spună niciun cuvânt. Când jurnalistul a repetat întrebarea, Sorin Grindeanu a zâmbit și l-a privit din nou, fără niciun cuvânt.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat astăzi că bugetarii nu vor primi majorările salariale după calendarul avansat până acum. De la 1 ianuarie 2018, creșterea va fi de doar 25%, urmând ca de la 1 martie 2018 să fie acordată diferența. Potrivit variantei inițiale a Ministerului Muncii, primele majorări trebuiau aplicate de la 1 iulie 2017.

Întrebat despre decizia de ultim moment privind decalarea calendarului majorărilor salariale pentru bugetari, premierul Sorin Grindeanu a răspuns: „S-a discutat, și domnul ministru (al Finanțelor – n.r.) a discutat cu doamna Lia Olguța Vasilescu. Doamna ministru a prezentat public punctul de vedere care este susținut și de ministrul de Finanțe”.

De altfel, pe tema legii salarizării a avut loc astăzi și o ședinţă de urgenţă a liderilor coaliţiei. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au avut o discuţie cu ministrul Lia Olguţa Vasilescu.

Premierul Grindeanu a fost astăzi la Ministerul Finanțelor. După întâlnirea cu Viorel Ștefan, premierul a fost întrebat și de modificările la Legea salarizării.

Am văzut între timp, să zic așa, în ultimele 10 minute, și eu și dl ministru (al Finanțelor, n.r.) că discuția se duce în cu totul altă parte. Eu vă spun că dl ministru a discutat cu dna Olguța Vasilescu. Dna ministru și-a prezentat public punctul de vedere, care e susținut și de ministrul Finanțelor, deci nu e niciun fel de disensiune”, a mai spus Sorin Grindeanu.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos