PSD Olt: sustinere totala pentru DRAGNEA si Guvernul GRINDEANU! Mihai CHIRICA sa fie EXCLUS!

532

PSD Olt a hotărât miercuri, în cadrul Comitetului Executiv Judeţean, să solicite excluderea vicepreşedintelui partidului Mihai Chirica din PSD, a anunţat preşedintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu.

Acesta a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că PSD Olt solicită excluderea din partid a lui Mihai Chirica, primarul Iaşiului, deoarece acesta „a vorbit în calitate de vicepreşedinte al partidului”, scrie stiripesurse.ro.

„Poate să vorbească din afara partidului. (…) Nicio problemă. Nu cineva a avut ceva personal cu Mihai Chirica. (…) El trebuia să vină să stea de vorbă cu conducerea partidului, să discute, ce nemulţumiri are, pentru că el a fost primul care a spus că nu e de acord cu Sevil Shaideh că a vorbit el cu (…) mitropolitul Banatului că nu e în regulă şi el imediat a ieşit public”, a adăugat Stănescu.

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a anunţat că s-au adoptat trei rezoluţii ce se constituie în propuneri de reacţie la nivel naţional, referitoare la susţinerea Guvernului Grindeanu a şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la organizarea unui miting al social-democraţilor în Bucureşti şi la solicitarea de excludere din partid a lui Mihai Chirica.

Prima rezoluţie adoptată de comitetul Executiv al PSD Olt este una de susţinere a preşedintelui partidului şi a Cabinetului condus de Sorin Grindeanu.

„Prima rezoluţie se referă la susţinerea guvernului Grindeanu dar şi a conducerii partidului, în speţă a domnului preşedinte Liviu Dragnea, în continuare. (…) Organizaţia Olt acordă susţinere totală atât pentru guvern cât şi pentru conducerea partidului” a subliniat Oprescu.

Oprescu a afirmat că Mihai Chirica a avut o atitudine „incorectă” faţă de partid şi a menţionat că primarul Iaşiului, după ce în urmă cu trei ani „îi căra geanta lui Nichita”, pe urmă el „i-a făcut denunţ”.

„Atitudinea acestuia (n.r. Mihai Chirica) a fost una incorectă. Dacă ai nemulţumiri, le declari în cadrul partidului. Dar nu în cadrul partidului, când te duci la şedinţe, nu ridici capul din telefon şi, după ce ai ieşit afară, faci turul televiziunilor şi îţi critici partidul. Să nu uite domnul Chirica că acum trei ani de zile îi căra geanta lui Nichita, iar pe urmă el l-a împins pe Nichita, el i-a făcut un denunţ. Eu cred că atitudinea lui (…) este una incorectă. Am văzut că mai nou îşi dă cu părerea despre orice, se pricepe şi la modă şi la cultură şi la orice. Poate ne spune domnul Chirica care sunt numerele câştigătoare de la loto (…).

Pentru atitudinea pe care a avut-o, organizaţia PSD Olt cere excluderea lui Mihai Chirica din PSD”, a declarat Oprescu.

El a precizat că o altă rezoluţie se referă la organizarea „unui mare miting al social-democraţiei”, la Bucureşti, „după ce se liniştesc lucrurile de ajuns”.

„Trebuie să arătăm şi noi că guvernul Grindeanu are susţinere şi România, aşa cum au preluat-o televiziunile din afara ţării, nu este reprezentată doar de cei 100.000 care au fost în piaţă şi au cerut demisia Guvernului”, a adăugat preşedintele executiv al PSD Olt.

El a menţionat că rezoluţiile adoptate de social-democraţii din judeţul Olt constituie propuneri „de reacţie” a partidului la nivel naţional, în contextul în care „comunicarea dar şi reacţiile vizavi de ceea ce întâmplă în ţară ale PSD au fost foarte puţine, câteodată deloc”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos