PSD pregateste un tun in perspectiva urmatoarelor alegeri! Vrea sa lungeasca mandatul primarilor, consilierilor locali si judeteni la 5 ani! Legea a fost adoptata tacit de Camera Deputatilor!

1492

Un proiect de lege initiat de 41 de deputati si senatori PSD, care a trecut tacit de Camera Deputatilor, prima camera sesizata, prevede prelungirea mandatului primarilor, consilierilor locali si judeteni la 5 ani, fata de 4 ani, cat este in prezent. Motivarea initiatorilor este ca un primar are nevoie de 5 ani pentru a-si indeplini promisiunile cu care a castigat alegerile.

„Situatia reala, intalnita in activitatea administratiilor locale/judetene, arata caperioada de timp consfintita de legiuitor (4 ani – n.r.) nu permite, in contextul birocratic, realizarea proiectelor asumate.

Avand in vedere practica intalnita in ceea ce priveste mandatul presedintelui Romaniei, unde perioada de exercitare a functiei conform rezultatului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade si in cazul primarilor, al consilierilor locali si consilierilor judeteni se sustine fara echivoc, creaza (sic!) o responsabilitate suplimentara si aduce in zona de decizie o perioada de timp suficienta indeplinirii obligatiilor asumate”, se arata in expunerea de motive semnata de 41 de parlamentari PSD.

Trebuie mentionat ca Consiliul Economic si Social a dat aviz nefavorabil proiectului de lege, in lipsa unei argumentari solide, iar Consiliul Legislativ a dat aviz favorabil, cu observatia ca nu se pronunta asupra oportunitatii legii, ci a formei in care este redactata, unde de altfel a si facut observatii.

Camera Deputatilor este prima camera sesizata, proiectul va merga la Senat, scrie rtv.net.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos