PSD promite salarii mai mari de la 1 ianuarie, însă îi dă cu virgulă: ”Automat salariul fiecărui angajat va crește, dacă angajatorul e de bună credință!”

403

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat marti seara la Antena 3 ca toti angajatii vor avea salariu mai mare de la 1 ianuarie daca se va aplica in mod corect Codul fiscal si daca angajatorul nu va reduce salariul brut.

„Codul fiscal aduce pentru fiecare angajat de la stat si privat crestere de salariu net incepand cu 1 ianuarie. Toata lumea are salariu mai mare. Vor fi angajatori care vor mari salariul, vor fi angajatori care vor mentine salariul si pot sa vina cu alte facilitati, pot, ca sa se justifice. Toti angajatii au salariu mai mare de la 1 ianuarie daca se aplica in mod corect Codul fiscal si daca angajatorul nu reduce brutul”, a sustinut Pop.

El a afirmat ca angajatorii de buna credinta, incepand cu 1 ianuarie, ar trebui sa dea fiecarui angajat salariul mai mare.

„Diferenta dintre salariul net pe care il are astazi orice angajat din Romania si salariul net pe care ar trebui sa il aiba dupa 1 ianuarie cu implementarea noului Cod fiscal decide angajatorul cum il da. Daca unii angajatori respecta negocierea, automat salariul fiecarui angajat trebuie sa creasca. La stat sigur vor creste pana la 4% incepand de la 1 ianuarie, in privat insa cresterile pot sa fie foarte — foarte mari in functie de salariul pe care il are astazi fiecare angajat. (…) Eu cred ca un angajator de buna credinta va renegocia toate salariile si va creste salariul net. Daca vrea sa faca in continuare semi-evaziune fiscala, sa folosesc un termen, va inventa tot felul de facilitati care nu se supun tuturor impozitelor si evident va pierde la punctul de pensie angajatul”, a explicat demnitarul.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos