PSD propune inca un CONDAMNAT intr-o functie inalta in stat!

3040

Victor Roman, fost deputat PSD de Vrancea găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate, abonat al asfaltărilor din județ, a fost nominalizat de Organizația PSD Vrancea pentru funcția de prefect, potrivit declarațiilor sale pentru G4Media.

Joi dimineață a avut loc o ședință informală a primarilor și consilierilor județeni ai PSD Vrancea pentru stabilirea unei propuneri la prefectură. Acest post a revenit în portofoliul PSD în urma negocierilor de la vârful coaliției guvernamentale PSD-PNL-UDMR. Tensiunile din interiorul PSD Vrancea și-au spus cuvântul și în privința nominalizării unei persoane pentru funcția de prefect. Până la urmă, în adunarea aleșilor locali din această dimineață (la care au participat și parlamentari PSD), s-a ajuns la varianta Victor Roman, om de afaceri, fost deputat și președinte al PSD Adjud.

Surse din PSD au declarat pentru G4Media că Roman este o variantă de compromis între grupările din organizația PSD Vrancea, acesta fiind în relații bune cu majoritatea primarilor și cu actualii parlamentari PSD Vrancea, precum și cu fostul președinte al organizației județene, Marian Oprișan. Victor Roman ar putea fi candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea la alegerile locale din 2024.

Cine este Victor Roman

Controversat om de afaceri și politician local, Victor Roman este președintele PSD Adjud și fost deținător al mai multor firme abonate la lucrări din bani publici.

Victor Roman s-a retras oficial din firmele SC Sotirex SRL Bacău și SC Roman Impex SRL când a devenit parlamentar, dar firmele au continuat să câştige sume mari din contractele cu statul. În 2014, firmele au avut numai puţin de 20 de contracte cu diverse primării din Vrancea şi alte județe, din care au încasat 16 milioane de euro. În paralel, firmele au primit, de la Consiliul Judeţean, o lucrare de reparare a drumurilor de peste 80.000 de euro, prin încredinţare directă. În anul 2013, firma Roman Impex Prest a câştigat, din lucrări publice, peste 4,5 milioane de euro. Şi în 2012, firmele fondate de Roman au câștigat contracte de asfaltare de 25,7 milioane lei, adică aproape 6 milioane euro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos