PSD, putred cap-coadă: președintele de onoare Iliescu, chemat la primul termen în judecarea dosarului Mineriada!

267

Dosarul Mineriadei. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să înceapă marţi judecarea în cameră preliminară a dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, în care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu sunt acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii.

Termenul de marţi al procesului se va desfăşura la sediul Curţii Militare de Apel Bucureşti.

Peste 60 de oameni au veni la sediul Curţii Militare de Apel, loc unde se țin dezbaterile în dosarul Mineriadei, caz judecat de instanța supremă. Aceștia sunt în mare parte persoane vătămate sau participante la evenimentele din 1990.

La sediul Curţii a venit fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, care a fost huiduit de cei prezenți până la intrarea în sală.

La instanţa mai este prezent și Teodor Mărieș, care cere președintei Instanţei Supreme urgentarea judecării acestui dosar.

„Este inadmisibil să dai termen de opt luni până la camera preliminară, când starul a stat în ancheta 28 de ani. În 1990 se dădeau termene din două în două zile într-un dosar cu 300 de martori și 29 de inculpaţi. Doamna președinte a ICCJ a promis că acest dosar s-ar putea soluționa într-un an jumate. Așteptăm să vedem”, a spus președintele Asociației 21 Decembrie 1989.

Sursa: libertatea.ro