„PSD si ALDE bat la usa lui Putin prin Viktor Orban, premierul Ungariei”, asa explica vizita lui Melescanu la Budapesta Mircea Marian!

494

Ministrul de Externe al Romaniei, Teodor Melescanu, a avut, luni, o intalnire oficiala la Budapesta cu omologul sau Peter Szijjarto.  Jurnalistul Mircea Marian spune ca miza acestei intalniri ar fi fost de fapt dorinta PSD si ALDE de a intra in contact cu Vladimir Putin.

„Eu, ca ardelean crescut in clase mixte, cu maghiari si germani, am fost intotdeauna un sustinator al bunelor relatii cu ungurii, niciodata nu am avut isterii nationaliste. Din aceasta perspectiva va spun ca vizita de azi a lui Melescanu la Budapesta nu are legatura cu buna vecinatate, ci stabilirea unei legaturi cu Moscova. Ponta a facut acelasi joc prin intermediul premierul Serbiei , Vucic – va spun ca am informatii in acest sens, nu speculez. Acum, PSD si ALDE bat la usa lui Putin via Viktor Orban, premierul Ungariei”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Ministrii afacerilor externe roman si ungar, Teodor Melescanu si Peter Szijjarto, au avut luni o intrevedere la Budapesta, „un prim pas intr-un proces” prin care, dupa cum a subliniat seful diplomatiei de la Bucuresti, se doreste ca „relatiile dintre Romania si Ungaria sa devina un model, chiar pentru alte tari din zona”.

„Este vorba de un pas foarte important pe care l-am facut astazi, dar nu e ultimul pas, este primul pas intr-un proces in care dorim sa facem ca relatiile dintre Romania si Ungaria sa devina un model nu numai pentru noi, ci si pentru alte tari din zona”, a declarat, intr-o conferinta de presa comuna, la finalul intrevederii, ministrul roman de externe.

Ministrul afacerilor externe si al comertului exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a aratat, la randul sau, ca se doresc relatii bilaterale foarte simple, fara complicatii, in care sa existe dialog, relateaza aktual24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos