PSD si AUR incep sa scada in sondaje: Cu cine ar vota romanii daca maine ar fi alegeri?

123

PSD ar obtine 35% din voturi daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat de PNL cu 23% din voturi si de AUR – 12%, releva datele unui sondaj CURS realizat in intervalul 28 martie – 11 aprilie.

Comparativ cu precedentul sondaj, PSD pierde un procent, AUR pierde 2 procente, in timp ce PNL creste cu 3 procente. De asemenea, PMP reuseste sa atinga pragul electoral pentru accesul in Parlament.

Potrivit sondajului, dupa PSD – 35%, PNL- 23% si AUR – 12%, pe locul al patrulea in intentiile de vot pentru Parlament se situeaza USR, cu un procent de 11%, in crestere cu 3% fata de sondajul anterior, informeaza news.ro.

UDMR se mentine la un nivel de 5% in intentiile de vot.

PMP, care in precedentul sondaj avea 4%, ar atinge si el pragul electoral pentru intrarea in Parlament, fiind creditat cu 5% din voturi.

Partidul fostul premier Victor Ponta, Pro Romania, ar obtine 3% din voturi, in timp ce Partidul Umanist social-liberal, are 2%, iar partidul lui Liviu Dragnea, Alianta pentru Patrie, si cel al lui Ludovic Orban, Forta Dreptei, au cate 1%.

Sondajul a fost realizat la comanda PNL in perioada 28 martie – 11 aprilie, pe un esantion probabilist, multistadial, stratificat, de 2.750 de repondenti in varsta 18 ani si peste, fata-in-fata, la domiciliul respondentilor.

Marja maxima de eroare la nivelul intregului esantion: +/-1,9% la un nivel de incredere de 95%.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos