PSD tanjeste la banii din Pilonul II de Pensii: ”PRADUITORII astia nu pot dormi noaptea cu gandul ca undeva sunt niste bani care NU stau in buzunarele lor!”

480

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca a solicitat Autoritatii de Supraveghere Financiara date despre Pilonul II de pensie, pentru a vedea cum se calculeaza pensiile si care este diferenta intre sumele pe care le primesc pensionarii care cotizeaza si la stat, scrie aktual24.ro.

Consilierul Ciprian Ciucu atrage atentia ca ministrul Muncii patineaza pe gheata subtine si ca OUG13 a fost doa „incalzirea”.

„Incet, incet, ca poate ne obisnuim cu ideea, praduitorii acestia tot mai aduc vorba de Pilonul II de pensii. Nu pot dormi noaptea cu gandul ca undeva sunt niste bani care nu stau in pixul si/sau buzunarul lor.

Olguta Vasilescu patineaza pe gheata subtire… La OUG 13 a fost doar incalzirea daca se joaca cu viitorul nostru. Sa se inteleaga, acei bani nu apartin statului, e un contract intre mine si fima care-mi administreaza banii. Statul nu are alt rol decat sa supravegeze ca totul sa mearga OK.

Duceti vorba mai departe ca sa fim cu totii pe faza…”, scrie Ciucu pe Facebook.

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a iscat un adevarat scandal la sfarsitul lunii iunie cand a declarat ca Pilonul II de pensii, care administreaza active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiintat, banii vor fi returnati contribuabililor, iar acestia vor trebui sa aleaga intre Pilonul I, de stat, sau Pilonul III, privat.

Ulterior, intr-un comunicat transmis de PSD, el a sustinut ca nu a declarat ca va sustine desfiintarea Pilonului ll, ci doar a raspuns unei intrebari care „probabil, a fost interpretata gresit” si si-a cerut scuze pentru confuzia creata.

Pietele au reactionat insa puternic si leul s-a depreciat multe zile la rand dupa aceasta declaratie.