PSD, unici la auto-defaimare! Andrei Plesu: ”Sa trimiti la Bruxelles pe cineva care nu cunoaste nicio limba, e un fel de a-ti da singur palme!”

386

Niciun popor nu poate fi defaimat, spune Andrei Plesu. De ce? Pentru ca nu poate fi definit integral doar prin cativa reprezentanti care mai fac si greseli de exprimare in propria limba!

„Depinde ce numim defaimare, pentru ca una din formele cele mai acute ale defaimarii este linguseala bleaga si lacramoasa. Asta este tot o forma de defaimare”, spune Andrei Plesu.

„Exista si autodefaimare subinteleasa. Daca trimiti sa te reprezinte la Bruxelles pe cineva care nu stie nicio limba, care nici limba lui nu o stie bine si care n-are in spate nicio isprava, asta e un fel de a-ti da singur palme”, puncteaza scriitorul.

„Daca spui: Romania e un popor de prosti, asta e o defaimare. Intai nu trebuie sa spui despre nicio comunitate lucruri generale si 2. nu e adevarat. Niciun popor nu e definibil in sensul asta. Si in Romania, slava Domnului, sunt oameni de toate calibrele. Si sunt si foarte multi oameni destepti. Asta e o defaimare. Dar daca spui ca Romania a incaput pe mana unor hoti, unor prosti, asta e defaimare? Nu. Este un strigat de ajutor”, explica Andrei Plesu.

Sursa: Digi24

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos