PSD vor sa puna in fruntea Institutului Cultural Roman un designer vestimentar! Cea mai recenta colectie a ei a fost prezentata la CARNAVALUL de la Venetia!

478

Artistul plastic si designerul Liliana Turoiu este propunerea PSD pentru a prelua conducerea Institutului Cultural Roman.

Propunerea a fost depusa la Senat pe 22 martie, au declarat, pentru News.ro, surse parlamentare.

Liliana Turoiu este designer vestimentar, lector universitar doctor in cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, artist si femeie de afaceri, potrivit descrierii de pe site-ul personal. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici Profesionisti din Romania si presedinte si membru fondator al Fundatiei Altum Studio Design.

Expozitia sa de costum si fotografie „Zestrea” a fost prezenta in acest an la Carnavalul de la Venetia, in organizarea Primariei Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Institutul Cultural Roman si Cercetare Umanistica de la Venetia.

Pe parcursul carierei sale de aproximativ 20 de ani, a semnat colectii de moda, prezentari, dar si expozitii de fotografie si costum organizate atat in tara, cat si in strainatate. A colaborat in mai multe randuri cu Institutul Cultural Roman.

In 2008, a fost aleasa designerul oficial pentru crearea tinutelor purtate de reprezentantii Romaniei cu ocazia Summitului NATO organizat la Bucuresti. La sfarsitul anului 2007 a deschis prima galerie de arta si costum din Romania – Victoria Fashion Gallery, care functioneaza si in prezent.

Alte propuneri

Coregraful si managerul cultural Cosmin Manolescu si criticul de teatru si expertul in politici culturale Cristina Modreanu sunt propunerile USR pentru conducerea Institutului Cultural Roman (ICR).

Radu Carp, membru in Consiliul de Administratie al TVR si profesor la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti, si Irina Cornisteanu, directorul Institutului Cultural Roman (ICR) de la Viena, au fost propusi de Partidul National Liberal (PNL) pentru sefia ICR.

Mai multe organizatii si asociatii din tara si din tari precum Ucraina, Serbia si Bulgaria il sustin pe actualul presedinte al ICR, Radu Boroianu, la conducerea institutiei.

Propunerile depuse la Biroul Permanent al Senatului vor fi discutate si inaintate Comisiei de Cultura si Media din Senat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos