PSD vrea control total in Focsani! Primarul Misaila vrea sa desfiinteze Ateneul Popular, singurul loc din oras unde se intalnesc ONG-urile!

342

Cenzura PSD atinge cote demne de epoca comunismului. Edilul municipiului Focsani, Cristi Misaila, vrea sa treaca activitatea Ateneului in subordinea Teatrului Pastia, scrie aktual24.ro.

Reprezentantii USR il acuza pe Cristi Misaila de dubla masura cand vine vorba de institutiile de cultura. Pe de-o parte, invoca repertoriul invechit si interesul scazut al publicului fata de muzica simfonica si calitatea slaba a prestatiilor Orchestrei „Unirea“, ca pretexte pentru desfiintarea Ateneului Popular. Pe de alta parte, s-a prezentat in fata primarilor din Asociatia Municipiilor drept un promotor al culturii, oferindu-le tocmai un spectacol de gala al aceleiasi orchestre.

La randul sau, fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, atrage atentia ca Ateneul este singurul loc unde se pot intalni ONG-urile.

„Profitand de letargia concediilor de odihna, primarul Focsaniului, Misaila, propune desfiintarea Ateneului Popular din Focsani si comasarea lui cu Teatrul din localitate, aflat sub coordonarea unuia dintre cei mai activi oameni ai PSD. Motivul real este relativa „independenta” ideologica a directorului Ateneului, care permite sa se desfasoare la Ateneu evenimente ale societatii civile. Acest lucru deranjeaza PSD. PSD vrea control total in Focsani. Ateneul este singurul loc unde se pot intalni ONG-urile. Carthago delenda est”, scrie senatorul USR pe contul sau de Facebook.