PSD vrea s-o numeasca pe Laura Vicol ministru al Justitiei: ”Justitia este preluata de crima organizata”

128

Raluca Boboc, fost consilier prezidential, anunta ca detine informarii conform carora PSD ar intentiona sa o propulseze de Laura Vicol, avocata a unor clanuri interlope din Capitala, in functia de ministru al Justitiei. Boboc afirma ca astfel crima organizata va prelua controlul asupra justitiei.

„Surse foarte bine informate sustin ca numirea Laurei Vicol in fruntea Comisie Juridice a Camerei Deputatilor este doar un prim pas dintr-un plan mai larg, care are drept principal obiectiv propulsarea acesteia la conducerea ministerului Justitiei cand PSD-ul va detine guvernarea de unul singur”, afirma Boboc intr-un articol publicat in Adevarul.

Boboc are in continuare o pozitie foarte dura in legatura cu ascensiunea Laurei Vicol in functia de sefa a Comisiei Juridice din Camera Deputatilor.

„Pentru ca este principala forta politica din noua coalitie, lucru demonstrat inclusiv in cadrul negocierilor pentru posturile ministeriale, PSD-ul lui Marcel Ciolacu a decis sa o sustina si sa o instaleze la conducerea Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor pe Laura Vicol, nimeni alta decat avocata si apropiata unor clanuri de interlopi deosebit de periculoase.

Astfel ca, din singurul presedinte al Romaniei care a organizat un referendum national pe tema justitiei, Klaus Iohannis a devenit peste noapte chiar PROTECTORUL crimei organizate care s-a instalat la varful Parlamentului.

O imagine care contrasteaza puternic cu masurile anticoruptie pe care noua putere instalata la Chisinau, de exemplu, a inceput deja sa le implementeze cu foarte mult curaj. In timp ce Maia Sandu, presedintele Republicii Moldova, cere actiuni ferme menite sa curete de coruptie intregul sistem de justitie sau pledeaza in Consiliul Suprem de Securitate pentru adoptarea si implementarea unor mecanisme pentru prevenirea riscului eschivarii persoanelor acuzate de la raspunderea penala in cazurile de mare coruptie, la Bucuresti, omologul sau a ramas mut in fata lejeritatii cu care crima organizata a reusit sa penetreze Parlamentul Romaniei, una dintre institutiile fundamentale ale statului roman, si sa obtina controlul total pe Comisia Juridica a Camerei Deputatilor.

Baieti destepti, interlopii ‘dresori de lei si de fraieri’ au inteles rapid ca pandemia a resetat regulile jocului, ca libertatea de miscare in spatiul european si in intreaga lume va suferi modificari pe o perioada nedefinita. Pentru multi dintre acestia, Romania va fi singurul loc in care isi vor mai putea derula activitatea infractionala.

De asemenea, au inteles rapid si care este directia de unde va bate vantul puterii, PSD-ul fiind pe cai mari in sondajele de opinie si avand sanse foarte mari sa castige alegerile din anul 2024. In acest context, crima organizata a decis ca este mai bine sa isi securizeze inca de pe acum domeniul justitiei si sa isi promoveze un om al lor intr-o functie cat mai inalta pentru a le asigura protectia in fata legii. Iar aleasa interlopilor este nimeni alta decat deputata Laura Vicol, cea care i-a si reprezentat in foarte multe procese”, a subliniat Boboc.

„Numirea Laurei Vicol, avocata capilor din crima organizata, in fruntea Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, concomitent cu lansarea cartii lui Nutu Camataru, condamnat in mai multe dosare penale pentru infractiuni cu violenta, devenita deja un bestseller national, nu este ceva intamplator. Ci o declaratie de intentie.

Practic, sub nasul SRI, SIE, SPP si al STS se desfasoara cea mai soft actiune de PR si de preluare a justitiei desfasurata vreodata de catre crima organizata. O situatie care ridica multiple semne de intrebare. Fie sefii structurilor de siguranta nationala sunt incompetenti si trebuie demisi imediat, fie sunt complicii crimei organizate si trebuie arestati imediat. Oricum ar fi, Klaus Iohannis este obligat sa intervina si sa stopeze imediat ascensiunea crimei organizate la varful statului roman”, concluzioneaza Boboc.

Boboc a lucrat in cele mai importante institutii ale autoritatii publice centrale: Administratia Prezidentiala (Departamentul de Analiza si Planificare Politica), Parlamentul Romaniei (Cancelaria Presedintelui Camerei Deputatilor, Grupul Parlamentar PMP), Guvernul Romaniei (Ministerul Transporturilor). In perioada 2012 – 2014 a fost Consilier de Stat la Departamentul de Analiza Politica (Administratia Prezidentiala).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos