PSDragnea se debaraseaza de Toader! Dancila: Astept demisia lui Toader. Eugen Nicolicea, propus pentru ministerul Justitiei!

152

PSD i-a retras miercuri sprijinul politic ministrului Justitiei, Tudorel Toader, in sedinta CEx. Eugen Nicolicea este propus sa preia portofoliul Justitiei. PSD se asteapta ca presedintele Iohannis sa refuze numirea lui Nicolicea si ia in calcul varianta restructurarii guvernului. Totusi, premierul Viorica Dancila va incerca intai varianta remanierii si va trimite propunerile de inlocuire a ministrilor la Cotroceni.

Liviu Dragnea: Doamna prim ministru a spus clar si spera sa se rezolve intr-o zi sau doua, sa ii trimita presedintelui propunerile si sa depuna juramantul. (Daca presedintele va refuza propunerea – n.r.), Ne vom intalni din nou in coalitie si vom lua o decizie. Vom lua o decizie atunci.

Nu mai e cazul pentru OUG pe justitie, a inceput procedura parlamentara.

Noul minisrul al Justitiei, daca va fi numit de catre presedintele Klaus Iohannis, in primul rand trebuie sa rezolve blocajele din Ministerul Justitiei cu privire la avizarea sau initierea unor acte normative care tin de aplicarea programului de guvernare.

Ca aceste blocaje au fost din cauza domnului Toader sau nu, nu avem de unde sa stim, important este ca acrsta este primul lucru care i s-a cerut domnului Nicolicea.

Si in al doilea rand sa faca ce face orice ministru al Justitiei, sa se ocupe de starea buna a Justitiei din Romania.

Am aceeasi relatie cu Viorica Dancila ca atunci cand am propus-o prim ministru. Noi am avut majoritate de cand am castigat alegerile, avem si acum. Am decis sa mergem pe o varianta. Codul Administrativ se va adopta prin ordonanta de urgenta.

Viorica Dancila: In opinia mea, cred ca s-a vorbit foarte mult despre justitie si cred ca Tudorel Toader a gresit atunci cand a spus ca va face foarte multe lucruri si nu le-a finalizat. In urma nemultumirilor din partid, s-a decis demiterea lui Tudorel Toader. Sper ca demiterea lui sa fie fie dublata de o demisie. Voi avea o discutie cu Tudorel Toader. Am hotarat ca propunerea PSD pentru Ministerul Justitiei sa fie Eugen Nicolicea.

Imediat ce ajung la Guvern il voi suna pe domnul presedinte. S-a vorbit f mult in spatiul public despre justitie.

Colegii din partid au aratat multe acte care au asteptat prea mult un raspuns de la Ministerul Justitiei. Nu am primit proiectele de OUG pe modificarea legilor justitiei.

Liderii PSD au votat pentru retragerea sprijinului politic lui Tudorel Toader. Singurul vot impotriva a fost al lui Dumitru Buzatu.

De asemenea, s-a decis inlocuirea ministrilor Rovana Plumb si Natalia Intotero, care candideaza pe locuri eligibile la alegerile europarlamentare.

Cei doi ministri vor fi inlocuiti cu Tit Brailoiu si Oana Florea.