Psihoza trădării! Analist: baronii PSD nu vor ezita să-l arunce peste bord pe ”nr. 1” atunci când interesele partidului o vor cere!

Analistul şi istoricul Stelian Tănase susţine, pe blog, că majoritatea liderilor PSD care îşi manifestă acum susţinerea pentru şeful de partid „îl vor arunca pe Liviu Dragnea peste bord”, atunci când interesele formaţiunii o vor cere. De asemenea, istoricul susţine că, în cazul PSD, această psihoză a trădării este de inspiraţie bolşevică.
Culisele isteriei

Una-două, liderii PSD văd în jur numai trădări. Este o isterie intreținută de toți cei interesați. Fenomenul se manifesta frecvent, dar mai ales în timpul crizelor interne. Dacă te superi pe Zgonea, firește, este pentru că acesta a tradat, este unealta diavolului Iohannis sau a ambasadorulu american. Același refren cu Ponta, cu Grindeanu, etc. Nu a scăpat nimeni de o căldare cu lături în cap. Lista este prea lungă din 1990 pînă azi.

Un alibi pentru şeful de partid

Acuzatiile de trădare sunt basme menite să întrețină vigilența rîndurilor proprii, să țină mobilizați militanții, să izoleze cadrele suspecte de infidelitate. In aceste zile, concret, farsa e menită să îi ofere lui Liviu Dragnea un alibi la autoritarism, arbitrariu, clientelism, o pavază in fața justiției. Avem de a face cu tărășenia despre „vom face zid in jurul lui Dragnea!”. Scena îmi aminteste de alta – cea cu tovarășii de la vîrful PCR în decembrie 1989 asigurindu-l pe Ceaușescu de loialitatea lor neabătută. Și totuși mitul „cetății asediate” persistă. Asta pentru că este întotdeauna foarte folositor liderului.

Modelul bolşevic

Cam atît despre jurăminte și fidelități. Aceiași nu vor ezita să îl arunce pe nr 1 peste bord cînd interesele partidului o vor cere ! Vorba celor doi caraghioși Farfuridi și Brînzovenescu. O singură condiție – Trădare să fie, dar să știm și noi! Povestea asta e de inspirație bolșevică ( pardon pentru clișeu). Acolo toate dificultățile interne și externe se tratau cu o doză de trădare. Se pretindea că există un dușman strecurat în rindurile noastre! Se găsea un vinovat de serviciu pentru toate eșecurile dintr-o perioadă anume și acuzat de trădare. Era înfierat, exclus, eventual pus la zid.

Plăcerea de a călca pe cadavre

Apoi comedia începea din nou. Lumea răsufla ușurată convinsă că de acum va fi bine pentru că a fost o extirpată sursa răului – trădătorul. Dar apăreau alte crize și – firește – alți trădători. Menirea acestor înscenări era să întăreasca poziția liderului suprem, să întrețină frica și să intimideze. Mai ales să ascundă pofta de sînge, arbitariul, plăcerea de a călca pe cadavre a șefului suprem.

Statuia lui Dragnea

Suprinzător, PSD-ul reia aceasta mecanică pe care o credeam vetustă, dacă nu chiar dispărută. Cine se mai lasă azi manipulat de o asemenea farsă bună de adormit copiii? mi-am spus. Zilele acestea în PSD asistăm la o adevărata psihoză. Atmosfera e de tragedie shakespereană. Se pretinde că partidul (aflat la putere ! ) este atacat din toate părțile de dușmanii lui implacabili. Fiecare din PSD îl bănuiește de trădare pe celalalt. Deși este un partid destul de închis, opac, apar asemenea acuzații și în presă, semn că oala este sub presiune. Se țes așa-zise comploturi, se aduc acuzații, se vorbește în șoaptă pe la colțuri. Nimeni nu știe nimic precis, dar se aude că…se zvoneste că…pe surse am aflat că X…etc. Numai d-astea! Mîine /poimiine un mare conclav PSD va da un spectacol di granda pe tema statuii lui Liviu Dragnea. Partidul va declara oficial că face zid în jurul șefului. Mă întreb dacă totuși acolo există măcar o voce lucidă”, scrie Stelian Tănase.

Sursa: ezv.ro

Psihoza trădării! Analist: baronii PSD nu vor ezita să-l arunce peste bord pe ”nr. 1” atunci când interesele partidului o vor cere! was last modified: noiembrie 16th, 2017 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre