Publicația New York Times aruncă bomba zilei: PSD ar fi angajat o firmă de consultanță politică pentru a manipula rezultatele alegerilor parlamentare din 2016!

5251

PSD e implicat în scandalul care cutremură mapamondul! New York Times relatează că PSD a cerut un consultate de la Cambridge Analytica în timpul campaniei electorale din 2016.

Este citat un consultat britanic, Rupert Wolfe Murray, care susține că a primit din partea Cambridge Analytica o ofertă de a se alătura echipei PSD. Se pare că oferta PSD a fost refuzată din cauza salariului.

Consultantul susține că a fost abordat înainte de alegerile parlamentare din 2016, pentru a trimite o echipă de 2-3 oameni în staff-ul de campanie al social-democraților. Acesta a citat dintr-un e-mail în care Mark Turnbull, unul din directorii de la Cambridge Analytica, a menționat o solicitare în care vorbea despre posibila asistență în campanie, care presupunea consultanță strategică pentru 2-3 luni.

Consultantul spune că a refuzat oferta pentru că nu se implică în contracte cu partide politice, dar jurnaliștii de la New York Times, care citează AP, spun că este neclar dacă Cambridge Analytica a jucat un rol sau nu în influențarea alegerilor din 2016 în favoarea PSD.

 Did manipulate the 2016 election in ? In the Channel 4 report they refer to a secret operation at an East European election. They offered me a job in August 2016, a few months before the election…

În articol se precizează că social-democrații au câștigat alegerile cu 46%, în timp ce liberalii au obținut un procent de doar 20%. O investigație Rise Project arată că SCL Group, o companie britanică afiliată Cambridge Analytica a deschis la București un birou încă din 2011.

Cambridge Analytica, o firmă de consultanță politică care l-ar fi ajutat pe președintele american Donald Trump în campania din 2016, a accesat în mod ilegal datele a 50 de milioane de utilizatori de Facebook, scrie presa americană.

Sursa: stiripesurse.ro