Puiu Hasotti: Dupa alegeri Basescu il va numi tot pe Ponta PREMIER! Noul Guvern va avea TREI MINISTERE in plus!

483

Intrebat miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, daca doreste sa isi pastreze postul de ministru al Culturii si intr-un viitor Executiv, Puiu Hasotti, a raspuns: „Viitorul Cabinet va avea doua sau trei ministere in plus. Prin urmare, va fi o noua negociere intre partidele componente USL si, dupa aceasta negociere, in functie de situatia politica, in functie de realitatile politice, in functie de ce va avea nevoie partidul de la mine si in functie de decizia pe care o voi lua, se va intâmpla sau nu acest lucru. La ora actuala nu ma gândesc la asa ceva, la ora actuala ma gândesc doar la câstigarea alegerilor”.

El a mentionat ca ar putea fi vorba de un minister al Turismului si unul al marilor proiecte nationale. „S-ar putea sa fie un minister al Turismului si se pare ca va fi un minister al marilor proiecte, care sa atraga si bani europeni, se va numi ministerul Marilor Proiecte Nationale, cam asa ceva”, a afirmat Puiu Hasotti.

El considera ca Traian Basescu il va numi tot pe Victor Ponta premier dupa alegerile din 9 decembrie.

„In privinta presedintelui Basescu, eu totusi ma bizui pe intelepciunea pe care cred ca inca o mai are de a-l desemna pe Victor Ponta premier, pentru ca altfel ar trebui sa mai trecem printr-un soi de criza politica. Vreau sa va supun atentiei ca USL este o alianta politica inscrisa la Tribunalul municipiului Bucuresti si are statut de partid politic. De asemenea, când un cetatean se hotaraste sa voteze USL implicit voteaza Victor Ponta prim-ministru.

As vrea sa va reamintesc ca au mai fost campanii electorale când s-a spus «votati cutare partid», «cutare alianta» pentru ca domnul respectiv va fi prim-ministru. Nu este pentru prima data si atunci nu se punea problema ca acel partid sau alianta politica sa faca 50 la suta plus 1. Si in 2004, la campania prezidentiala, initial a fost Basescu-Stolojan si apoi Basescu-Tariceanu, toata lumea stia ca daca voteaza Alianta DA va fi prim-ministru Tariceanu”, a explicat Puiu Hasotti.

El crede ca noul Guvern ar putea fi investit inainte de Craciun in cazul in care Traian Basescu nu va prelungi nominalizarea lui Victor Ponta pâna la data limita a termenului legal. „Litera si mai ales spiritul Constitutiei il obliga pe presedintele Basescu sa-l nominalizeze pe Victor Ponta premier si, in aceste circumstante, daca nu va exagera prelungind nominalizarea lui Victor Ponta, pentru ca presedintele are ragaz 20 de zile sa faca aceasta nominalizare, deci daca nu va exagera si lucrurile se vor derula firesc, investirea Guvernului se va face inainte de Craciun”, a mentionat Hasotti.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos