Pupilele lui Dragnea si-au retras demisiile si revin in guvernul proaspat DEMIS! Sarada continua…

368

Mișcare de ultimă oră la Guvern!  Mai mulţi miniştri, între care vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministrul Energiei, Toma Petcu, ministrul Economiei, Mihai Tudose, şi-au depus, joi, la Secretariatul General al Guvernului, cererile de retragere a demisiilor din Guvern, scrie stiripesurse.ro.

UPDATE Lia Olguța Vasilescu și Carmen Dan au precizat pentru ȘTIRIPESURSE că NU și-au retras demisiile, după ce inițial Antena 3 anunța că Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu și-au retras demisiile din Guvern.

UPDATE: Miniștrii Mihai Tudose, Andreea Păstârnac, Ana Birchall și Adriana Petcu și-au retras demisiile.

UPDATE: Ministrul Viorel Ilie și-a retras și el demisia.

UPDATE: Și ministrul Alexandru Petrescu și-a retras demisia.

UPDATE: Marius-Alexandru Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului şi-a retras demisia.

UPDATE: Exemplul este urmat și de ministrul Turismului, Mircea Dobre.

UPDATE: La SGG au venit şi cererile de retragere a demisiei din partea ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, și a lui Toma Petcu, ministrul Economiei

Petre Daea a declarat la Antena 3 că va decide în orele următoare dacă își va retrage demisia: „O să văd în orele următoare dacă îmi retrag demisia”.

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a susținut în această dimineață la Antena3 că miniștrii sunt obligați prin lege să asigure interimatul până la investirea unui nou guvern.

„Guvernul României a picat ieri prin moțiune. Suntem obligați să asigurăm interimatul până la numirea unui nou guvern. Toți miniștrii și premierul vor rămâne în funcție. Nu e vorba de o înșelătorie: ne-am dat demisiile și acum am retractat. (…) De ieri suntem într-o altă logică a Constituției, nr. 85, care prevede că de la data când guvernul e demis de Parlament, premierul și miniștrii trebuie să asigure interimatul. Dacă Grindeanu rămânea în funcție trebuia să ne înlocuiască pe toți sau să numească alți miniștiri, lucru care nu s-a întâmplat. Singura modalitate este aceea de a ne retrage demisiile până la investirea noului guvernului. Sunt ministere unde sunt blocaje”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.