Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, la unison cu ministrul de externe rus, care a comparat regimul de la Kiev cu unul neonazist

430
Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, s-a declarat la unison cu ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, care a comparat actualul regim aflat la putere în Ucraina cu unul neonazist, informează luni TASS.

„Unele manifestări de neonazism sunt evidente în Ucraina şi de necontestat, spre marea noastră dezamăgire”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, comentând în legătură cu declaraţia făcută de Lavrov pentru Komsomolskaia Pravda. „Din acest punct de vedere, o asemenea opinie despre activităţile guvernului (ucrainean), care trece cu vederea manifestări neonaziste şi închide ochii la ele, este una corectă”, a spus Peskov.

Dmitri Peskov a ţinut să dezvolte ce înţelege el prin „manifestări neonaziste”. „Este un fapt că neonaziştii nu-şi ascund deloc poziţia, îşi proclamă public opinia asupra unor evenimente, îi glorifică pe fascişti, vorbesc despre ataşamentul lor la ideologia nazistă. Aceste manifestări sunt foarte bine cunoscute şi notorii în întreaga lume, aceasta nu este un secret pentru nimeni”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus.

Mai devreme în timpul zilei de luni, ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că actualul regim aflat la putere în Ucraina este similar unuia neonazist. Întrebat de ce Moscova nu rupe legăturile cu Kievul, Lavrov a răspuns: „Noi avem relaţii cu statul ucrainean. Statul ucrainean este mult mai mare şi mai important pentru noi decât acest regim, aflat în prezent la putere din cauza faptului că Occidentul a încălcat toate normele legislaţiei internaţionale şi comportamentului internaţional”.

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a promis luni că ţara sa ”nu va purta un război” cu Ucraina. ”Nu vom purta un război cu Ucraina, vă promit”, a insistat Lavrov, într-un interviu cu ziarişti şi cititori ai cotidianului Komsomolskaia Pravda, transmis în direct pe pagina web a publicaţiei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos