Purtatorul de cuvant al PPE: „Nu putem avea o presedintie a UE cu un prim-ministru care fuge de intrebarile presei internationale”

295

Europarlamentarul Siegfried Muresan, purtator de cuvant al PPE, comenteaza acid fuga premierului Dancila de intrebarile unui jurnalist de la Euronews. El consodera ca un astfel de premier nu poate asigura presedintia Uniunii Europene.

„Nu putem avea o presedintie a Uniunii Europene cu un prim-ministru care fuge de intrebarile presei internationale. Ce va face doamna Dancila cand va fi intrebata anul viitor despre lucruri importante pentru viitorul UE, precum Brexit, bugetul UE si migratia?

Nu putem avea o presedintie cu un prim-ministru care tace de frica sa nu gafeze. Presedintia romana a UE este perioada in care Romania trebuie sa vorbeasca, sa se afirme, nu sa fuga de presa. Acest prim-ministru nu merita sa fie in functie pe durata primei presedintii romane a Consiliului UE”, a scris Siegfried Muresan pe Facebook.

Un jurnalist de la Euronews a incercat sa o abordeze pe Dancila, la Bruxelles, intreband-o ce a discurar in grupul social-democratilor. Danzila a zambit si a trecut mai departe. Jurnalistul a insistat cu intrebari despre referendumul care va avea loc la Bucuresti, insa Dancila a grabit pasul. Jurnalistul nu s-a lasat si a urmarit-o, intreband ce au spus socialistii despre referendum. Dancila nu s-a oprit, mergand cu viteza, in timp ce ministrul Tudorel Toader il privea dusmanos pe jurnalistul Euronews, arata Aktual24.

Un jurnalist de la Euronews a incercat sa o abordeze pe Dancila, la Bruxelles, intreband-o ce a discutat in grupul social-democratilor. Dancila a zambit si a trecut mai departe. Jurnalistul a insistat cu intrebari despre referendumul care va avea loc la Bucuresti, insa Dancila a grabit pasul. Jurnalistul nu s-a lasat si a urmarit-o, intreband ce au spus socialistii despre referendum. Dancila nu s-a oprit, mergand cu viteza, in timp ce ministrul Tudorel Toader il privea dusmanos pe jurnalistul Euronews.