Putin da vina pe SUA pentru invadarea Ucrainei: Întregul așa-numit bloc occidental format de Statele Unite este „imperiul minciunilor”

583

Președintele Vladimir Putin și-a continuat atacurile la adresa Statelor Unite și a Alianței Nord Atlantice, în prima reacție oficială după invadarea Ucrainei. „Am așteptat 30 de ani să ajungem la un acord cu NATO” a afirmat Putin, numind alianța creată în jurul Statelor Unite „un imperiu al minciunii”. Au trecut „linia roșie”, a mai afirmat acesta.

„În ultimii 30 de ani am încercat, răbdători, să ajungem la un acord cu NATO privind principiile egalității și indivizibilității securității în Europa”, a transmis Putin, potrivit paginii ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

„În schimb, am avut parte de dezamăgiri și minciuni cinice, sau încercări de a face presiuni și șantaj. Întregul așa-numit bloc occidental format de Statele Unite așa cum și-a dorit este „imperiul minciunilor. Toți sateliții săi nu numai că spun un „da” obedient, dar îi imită comportamentul și cu entuziasm acceptă regulamentele care le sunt oferite,” a mai transmis liderul de la Kremlin.

„Pentru Statele Unite și aliații săi, este o politică să constrângă Rusia (…). Pentru noi nu este doar o amenințare la adresa intereselor noastre, ci și la însăși existența statului nostru și a suveranității sale.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos