Putin si-a pierdut mintile: Aduce grosul Armatei Ruse din Extremul Orient pentru a ”demilitariza” Ucraina! Coloane uriase de soldati

863

Trupele ruse cu baza in Extremul Orient al Federatiei Ruse vor desfasura exercitii in regiunea Astrahan care se afla la frontiera intre Europa si partea asiatica a Rusiei, a anuntat marti districtul militar estic al acestei tari, informeaza Interfax si Reuters, citate de Agerpres.

Trupele vor fi antrenate in deplasari pe distante lungi ale unitatilor militare, alaturi de alte sarcini, a precizat comandamentul districtului.

Fortele militare ruse au lansat joia trecuta o invazie pe scara larga impotriva Ucrainei – terestra, aeriana si navala -, cel mai mare atac al unui stat impotriva altui stat in Europa de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, comasand initial circa 100.000 de soldati la frontierele sale estice pentru exercitii.

Ministerul rus de Externe a amenintat ca structurile UE si cetatenii implicati in furnizarea de arme letale si carburanti si lubrifianti catre Fortele Armate ale Ucrainei ”vor fi responsabili pentru consecintele acestor actiuni pe fondul operatiunii speciale in curs de desfasurare in Ucraina”.

Kremlinul a mai acuzat luni Uniunea Europeana de comportament ostil fata de Rusia,afirmand ca livrarile de armament catre Ucraina sunt periculoase si destabilizatoare, amenintand cu „consecinte mult mai periculoase”, relateaza Reuters.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a formulat acuzatiile in timpul unei conferinte de presa privind inceperea negocierilor de pace intre Rusia si Ucraina.

„Aprovizionarea cu arme si munitii pe teritoriul Ucrainei, din punctul nostru de vedere poate si va deveni un factor extrem de periculos si destabilizator, care in niciun caz nu va contribui nici la stabilitate in Ucraina, nici la restabilirea ordinii”, a declarat Peskov, citat de agentia rusa TASS.

Peskov a declarat de asemenea ca faptul ca Uniunea Europeana sprijina militar Ucraina arata ca Rusia a avut dreptate cand a decis sa o invadeze pentru a o „demilitariza”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos