PUTUROSII Romaniei trimisi LA MUNCA, prin lege! Daca refuza NU mai primesc ajutoare sociale!

1668

România are una dintre cele mai ridicate cote a asistaților sociali din UE. Dincolo de cazurile sociale grave, pentru care statul acordă ajutoare de subzistență, în România au fost descoperite mii de falsuri făcute de medic, iar în media au apărut mai multe cazuri în care cetățenii refuză să muncească, preferând să stea acasă și să încaseze cele câteva sute de lei de la buget

În acest sens, o nouă lege a fost adoptată de guvern. Potrivit acesteia, nu vor mai putea beneficia de niciun fel de ajutor de la stat cei care vor refuza să muncească, dacă agențiile pentru ocuparea forței de muncă le va oferi joburi, iar beneficiarii le vor refuza, scrie Jurnalul.

Sunt exceptate persoanele care au în îngrijire unul sau mai mulți copii de până la 7 ani sau a unui singur copil de până la 18 ani, dar cu handicap grav sau accentuat, precum și cei care îngrijesc una sau mai multe persoane cu dizabilități grave. Între excepții se încadrează și cei care urmează o formă de învățământ sau participă la programe de pregătire profesională.