Radio Europa Libera isi va relua emisiunile pentru Romania, dupa o pauza de 10 ani! Postul vrea sa contracareze informatiile false lansate de televiziunile de propaganda!

Radio Europa Libera (Radio Free Europe/ Radio Liberty, RFE/RL) va emite din nou in Romania, dupa o pauza de 10 ani. Radio Europa Libera vrea sa lanseze noi servicii de stiri in Romania si Bulgaria, in decembrie 2018, intr-o incercare de a consolida peisajul media din cele doua tari, potrivit unui comunicat de presa.

„Speram in mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnalisti locali, sa contribuie la dezvoltarea unei prese libere, sa promoveze valorile si institutiile democratice si sa sutina dezbaterile in ambele tari despre locul lor in NATO, in Uniunea Europeana si in celelalte organizatii occidentale. Asteptam sa intram in parteneriat cu media locale independente si cu societatea civila”, spune presedintele companiei REL/RL, Thomas Kent.

Potrivit comunicatului de presa, oficialitati guvernamentale, reprezentanti ai societatii civile si ziaristi din ambele tari si-au exprimat ingrijorarea ca dezinformarea, coruptia si divizarile sociale sint pe cale sa submineze sistemele lor politice.

Radio Europa Libera/Radio Libertatea va incepe sa transmita, incepind din decembrie 2018, reportaje multi-media, analize politice in limbile bulgara si romana si sa activeze in parteneriat cu institutiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public si pentru a contracara informatiile false.

RFE/RL are deja birouri, in Balcani, in Bosnia si Hertegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru si Serbia. in plus, detine un serviciu de limba romana in Republica Moldova.

Radio Europa Libera inceta sa emita in Romania la 1 august 2008. „Decizia de a inceta transmisia Europa Libera in Romania nu a fost usor de luat. Romanii au acum acces la mai mult de 70 de ziare, 300 de statii radio private, televiziuni prin cablu si Internet. Recunoastem, insa, ca situatia din Romania nu este perfecta. Acestea fiind spuse, in conditiile in care eforturile noastre sunt concentrate in zone precum Iran, Irak, Afganistan si zonele din Asia Centrala, cred ca incetarea emisiei in Romania reprezinta un pas necesar”, se arata in scrisoarea transmisa de presedintele Radio Europa Libera.

Serviciul in limba romana al Radio Europa Libera a inceput sa transmita experimental pe 14 iulie 1950 si a devenit complet operational la 1 mai 1951.

Radio Europa Libera isi va relua emisiunile pentru Romania, dupa o pauza de 10 ani! Postul vrea sa contracareze informatiile false lansate de televiziunile de propaganda! was last modified: iulie 19th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre