Radu Tudor: ”Alunecarea Turciei in autoritarism ar putea insemna potentarea strategica a Romaniei, in planul securitatii si al apararii!”

România ar putea să profite strategic de alunecarea Turciei în autoritarism, după referendumul care îi sporeşte puterile preşedintelui Erdogan, afirmă jurnalistul Radu Tudor.

 

Turcia se afunda intr-un autoritarism extrem de periculos. Dupa ce a batut palma cu liderul Rusiei, presedintele Recep Tayip Erdogan isi sporeste puterile in mod exagerat, indepartand Turcia de valorile democratiei europene. Pierderea Turciei ar putea insemna potentarea strategica a Romaniei, in planul securitatii si apararii. Dar si din punct de vedere economic. Sunt deja multe companii europene si mondiale care parasesc Turcia, preferand tari mai linistite si mai sigure din Sud-Estul Europei, printre care si Romania”, scrie Radu Tudor pe blog.

Înalta Comisie Electorală a Turciei (YSK) a anunțat duminică seara victoria taberei “da” la referendumul pentru modificarea Constituției, transmite Reuters. După numărarea a aproximativ 98,95% din voturi, au optat pentru extinderea prerogativelor prezidențiale 51,34% din cetățenii turci cu drept de vot, informează agenția oficială de presă Anadolu. Peste 55 de milioane de turci cu drept de vot au fost chemați la urne pentru a spune “da” sau “nu” în privința unei reforme constituționale în 18 puncte care ar institui un sistem prezidențial cu puteri ample în locul actualului model parlamentar. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost cel mai mare promotor al reformei, pe care o consideră necesară pentru a obține o mai mare stabilitate și a garanta astfel mai eficient creșterea economică și securitatea, scrie stiripesurse.ro.

Radu Tudor: ”Alunecarea Turciei in autoritarism ar putea insemna potentarea strategica a Romaniei, in planul securitatii si al apararii!” was last modified: aprilie 17th, 2017 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre